Rukomet

Alilović: "Francuzima smo dužni"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 30.01.2010.
Alilović: "Francuzima smo dužni"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska je izborila još jedno finale u kojem će mlada reprezentacija imati priliku uzeti jedino zlato koje nedostaje. Naravno, protiv Francuza neće biti lako...

Iako ne igra koliko smo od njega naviknuli, Blaženko Lacković jedan je od onih koji najviše slave pobjede: "Teško je bilo; oni su dobro ušli u utakmicu, no naša obrana 5-1 ih je malo izbacila iz ravnoteže, Mirko je pohvatao šuteve izvana i napravili smo razliku. Što se tiče Francuske, pomlađeni smo, ali igramo dobar rukomet i protiv Francuske uz potporu naših navijača možemo do pobjede."

S desnim krilima nismo imali sreće protiv Poljaka; prvo se ozlijedio Zrnić, a potom je i Čupić krivo stao, no nakon pobjede - problema nema: "Znali smo da će biti teško i da obranom možemo pomoći Mirku kako bi smanjili njihove golove. Više smo vodili rat nego igrali rukomet, ali više smo željeli pobjedu i zasluženo dobili. S Francuzima je uvijek napeto, treba se što bolje odmoriti i vjerujem da im možemo vratiti za poraz u Hrvatskoj", rekao je Ivan Čupić.

Jedan od glavnih favorita za najboljeg igrača turnira, genijalni Ivano Balić, naglašava bitnost igre u obrani protiv Francuza: "Igrali smo malo lošije prvo poluvrijeme, spori smo bili u napadu, no u nastavku smo dignuli razinu u obrani i onda je sve bilo lakše. Ubrzali smo igru u nastavku, kontrolirali utakmicu i zasluženo dobili. Ne stignemo se baš odmoriti za finale, ali inat u nama tinja i borit ćemo se do kraja. Sutra ćemo vidjeti kojega će sjaja biti medalja, no večeras idemo s njom u krevet i možemo biti ponosni." Balić zna recept kako doći do pobjede protiv Francuza: "Ako želimo dobiti Francuze - trebamo igrati bolje obranu od njih."

Kao i u mnogim utakmicama na ovom prvenstvu, Mirko Alilović bio je heroj tribina: "Bila je jako teška utakmica, borbena do samog kraja i mislim da smo zasluženo slavili. Što se tiče finala, sve bih dao za zlato u utakmici protiv olimpijskih i svjetskih prvaka kojima smo dužni za poraz u Hrvatskoj."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2010. u 20:47
    Ajmo momci, svi smo uz vas!!
    Obrisan korisnik