Zimski sportovi

"Hirscher će biti velik skijaš"

Antonija Pavlić • subota, 30.01.2010.
"Hirscher će biti velik skijaš"
Foto: Nikola Movrić

Ted Ligety ipak nije uspio ostvariti kvartet pobjeda u Kranjskoj Gori; krunu najboljeg veleslalomaša na Podkorenu predao je u ruke mladom Marcelu Hirscheru, te ga označio kao skijaša koji će se doskora boriti i za titulu u ukupnom poretku Svjetskog kupa...

Marcel Hirscher ostvario je na stazi Podkoren u Kranjskoj Gori drugu pobjedu u karijeri u Svjetskome kupu, poslije veleslalomskog trijumfa u Val d'Isereu u prosincu. Mladi je Austrijanac bio presretan trijumfom, no i priznao kako to definitivno nije očekivao.

"Nevjerojatno. Presretan sam zbog pobjede", rekao je. "Druga veleslalomska vožnja vjerojatno mi je bila najbolja u karijeri, savršena. Svi su momci bili iznimno brzi i moram priznati kako nisam vjerovao u pobjedu; ovome se nisam nimalo nadao."

"Uvijek vozim riskantno. Manji sam i lakši no većina ostalih skijaša i zbog toga moram uložiti sve što imam da bih konkurirao najboljima. Za mene skijanje bez rizika nije zanimljivo."

Drugo mjesto pripalo je vodećem iz prve vožnje Kjetilu Jansrudu. Norvežanin će dugo pamtiti Kranjsku Goru, u jučerašnjem veleslalomu bio je, naime, treći. "Preferiram loviti prednosti drugih, više nego da startam posljednji. Stotinke sam izgubio ponajprije na posljednjoj strmini i žao mi je zbog toga, no neću se buniti ni zbog druge pozicije."

Američki skijaš Ted Ligety prava je zvijezda u Kranjskoj Gori. Uključujući i jučerašnju utrku na Podkorenu je slavio u posljednja tri navrata, a sada se morao zadovoljiti tek trećim mjestom.

"Lijepo je ponovno biti na podiju. Nisam se dobro osjećao u prvoj vožnji, jer je snijeg bio premekan i stvorile su se male nakupine", rekao je Ligety. "Bilo mi je teško pronaći pravi ritam, no u globalu sam ipak zadovoljan svojim skijanjem. Hirscher nas je 'ubio' na posljednjoj strmini, samo na tom dijelu prikupio je gotovo sedam desetinki prednosti."

"Nevjerojatno je gledati Marcela kako od izrazitog slalomaša napreduje do praktički boljeg veleslalomaša. Fenomenalan je skijaš i siguran sam da će se vrlo skoro boriti za naslov najboljega u ukupnom poretku", prokomentirao je.

U utrku su startala i dva Hrvata. Natko Zrnčić Dim je svoj nastup, zbog velike pogreške, završio na pretposljednjem mjestu u prvoj vožnji, dok je Ivica Kostelić vozio prilično oprezno poslije jučerašnjeg neugodnog pada i na koncu zauzeo 13. mjesto.

Prve informacije iz Slovenije govore kako je Profesor osjetio kratkotrajnu bol u operiranom koljenu, no leđa na koja je pao u prvom veleslalomu u Sloveniji i dalje mu ne predstavljaju problem. Najbolji hrvatski skijaš nastupit će i u sutrašnjem slalomu, posljednjoj utrci prije Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!