Nogomet

Cabanasu sve veće šanse za oporavak

Branimir Korać • nedjelja, 31.01.2010.
Cabanasu sve veće šanse za oporavak
Foto: EPA

Jedan od najboljih paragvajskih nogometaša, Salvador Cabanas, pokazuje znakove kako bi se mogao u potpunosti oporaviti nakon što je u ponedjeljak u Mexico Cityju upucan u glavu...

Stanje Salvadora Cabanasa i dalje je kritično i opasno po život, međutim liječnici ističu zadovoljstvo napretkom u oporavku i vjeruju kako bi se mogao potpuno oporaviti.

"Napravili smo CT i dobili smo pozitivnije rezultate. Ono što nas je posebno razveselilo je to što je Salvador uspio nakratko razgovarati s obitelji, međutim stanje je i dalje ozbiljno i još uvijek prijete brojne opasnosti", tvrdi dr. Ernesto Martinez Duhart.

Napadač meksičkog Cluba Americe upucan je u glavu u ponedjeljak u ranim jutarnji satima u jednom od noćnih klubova nakon svađe. U bolnicu je primljen u vrlo ozbiljnom stanju, a situacija se dodatno pogoršala nakon što je došlo do oticanja mozga i unutarnjeg krvarenja.

Cabanas je jedan od najboljih paragvajskih nogometaša, standardni je reprezentativac i od njega se puno očekivalo na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Tijekom ljeta je bio na korak od prelaska u Europu, Steve Bruce ga je praktički već bio doveo u Sunderland, međutim u posljednji trenutak transfer je propao. Ove sezone igrao je posebno dobro, u 24 prvenstvena nastupa bio je strijelac 18 puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!