Nogomet

"Odluka je sramotna!"

Branimir Korać • nedjelja, 31.01.2010.
"Odluka je sramotna!"
Foto: EPA

Napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor izrazio je veliko nezadovoljstvo odlukom Afričkog nogometnog saveza kojom se zabranjuje nastup Togu na dva naredna turnira Kupa nacija...

Dok je Togo proživljavao pravu dramu nakon oružanog napada prilikom dolaska u Angolu, vijećalo se što i kako, vratiti reprezentaciju u Angolu i ispuniti želju igračima ili im zabraniti odlazak. Vlada Toga ipak se odlučila na drugu soluciju i zbog straha za sigurnost igrača nije dozvolila reprezentativcima povratak na Kup nacija.

Istovremeno niti Angolski, a niti Afrički nogometni savez nisu pokazivali previše obzira pa niti unatoč tome što su ljudi poginuli, a životi ostalih bili u velikoj opasnosti. Čelnici Angolskog nogometnog saveza išli su toliko daleko poručivši između redova da su si "Togoanci sami krivi jer nisu putovali zrakoplovom".

Nakon što se nisu pojavili na prvoj utakmici, izbačeni su s turnira, a nova kazna je stigla jučer. Afrički nogometni savez izrekao je drastičnu kaznu i zabranio Togu nastup na naredna dva Kupa nacija.

"Ova odluka je sramotna! Oni ne razumiju da je naša vlada s pravom procijenila da smo u opasnosti i da smo se morali vratiti kući. Zanima me mišljenje Platinija i Blattera, ovo je nečuvena odluka u nogometnom svijetu. Savez uopće ne sluša glas svijeta, oni nisu svjesni kroz što smo prošli", bijesan je nakon objavljivanja odluke bio najbolji igrač Toga Emmanuel Adebayor.

Togo se žalio na ovu odluku i ostaje za vidjeti hoće li njihova žalba biti prihvaćena. Prve naznake govore da neće, ali ne bi bilo prvi put da Afrički nogometni savez pod pritiskom Fife mijenja svoje odluke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani06.02.2010. u 13:04
    cameosise, sirotome tebi se OČITO sve izmiješalo - pa di ti je pamet uspoređivati ovaj nemili događaj u Angoli sa napadom na izraelske sportaše na Olimpijadi u Munchenu 1972?! PRVO I PRVO, Olimpijske se igre organiziraju u JEDNOME GRADU a ne PO CIJELOJ JEDNOJ DRŽAVI! Osim toga, usporediti Zapadnu... [više na forumu]
    Bogomdani
  • cameosis04.02.2010. u 18:40
    i dalje lupaš -- 1972. olimpijske igre nisu prekinute -- samaranch je katalonac / španjolac ... jako su različiti ti mentalni sklopovi. bolje ti je šutjeti ako nemaš prave podloge za tvoje tvrdnje -- i uzeti neke čimbenike nogometnih saveza za osnovu bezvezne izjave o civilizacijskom stupnju jednog... [više na forumu]
    cameosis
  • ALGHAZANTH01.02.2010. u 00:52
    Ovo je totalna glupost što radi Afrički savez, oni su sebi dali slobodu odlučivanja o tuđoj sudbini bez realnih pogleda na cjelokupnu situaciju. Da je nekoga iz saveza dohvatio koji metak iz onoga napada sasvim sigurno da bi drugačije razmišljali.
    ALGHAZANTH
  • Bogomdani31.01.2010. u 19:58
    cameosise, samo bi idiot pomislio da ja govorim o rasizmu. ja sam IRONIČKI reagirao na tragične događaje u Angoli i na još tragičnije postupke Afričke nogometne federacije. U Europi danas se NE MOŽE dogodit da se organizacija kontinentalnog prvenstva dodijeli jednoj državi kojoj se odmetnila... [više na forumu]
    Bogomdani
  • cameosis31.01.2010. u 16:41
    rasizam vuče korijene u 18. i 19. vijeku, u prošlosti živiš ti -- ti ovde pišeš o jednom cijelom kontinentu i onda tražiš neko poštivanje, ne budi smiješan.
    cameosis