Zimski sportovi

Herbstu polovica slalomskih pobjeda

Antonija Pavlić • nedjelja, 31.01.2010.
Herbstu polovica slalomskih pobjeda
Foto: Kristijan Komarica

Giuliano Razzoli nije uspio zadržati vodstvo iz prve vožnje pretposljednjeg slaloma sezone u Kranjskoj Gori. Mladog je Talijana slomio pritisak i na koncu je ostao bez plasmana, a na postolje su se progurali fenomenalni Marcel Hirscher i Julien Lizeroux. Ivica Kostelić 74. put u karijeri u Svjetskome kupu plasirao se među najboljih deset...

Fenomenalna druga vožnja osmog slaloma sezone u Kranjskoj Gori pripala je mladom Austrijancu Marcelu Hirscheru, no ukupnu mu je pobjedu ipak preoteo vodeći slalomaš Svjetskoga kupa Reinfried Herbst.

Hirscher je ponovno napravio senzaciju i s 15. se mjesta u prvoj vožnji u konačnici plasirao tik do pobjednika, ostvarivši čak i veći podvig no jučer, kada je nakon petog mjesta u prvoj vožnji na Podkorenu slavio u veleslalomu. 21-godišnji mladić ove je sezone najavio uistinu sjajnu karijeru, a Austrijanci ga već tituliraju novim Hermannom Maierom.

Treće mjesto, zahvaljujući ponajprije odustajanju vodećeg iz prve vožnje Giuliana Razzolija, ubilježio je Francuz Julien Lizeroux, te tako omogućio da se rasplet fantastične slalomske sezone odvija na završnici Svjetskoga kupa u Garmisch-Partenkirchenu. Za vodećim Herbstom, koji je u Sloveniji ostvario devetu pobjedu u karijeri, a četvrtu ove sezone, sada zaostaje 43 boda.

Odličnim vikendom na Pokalu Vitranc moći će se pohvaliti i Ted Ligety. Veleslalomskoj pobjedi u petak jučer je pridružio treće mjesto, a za slalomski podij nedostajalo mu je minimalnih sedam stotinki. No, kasnijim pregledavanjem snimki utvrđeno je kako Amerikanac haklao vrata i četvrto mjesto stoga je pripalo je pobjedniku Kitzbühela Felixu Neureutheru. Šesti je završio najveći švicarski tehnički olimpijski adut Silvan Zurbriggen.

Benjamin Raich sedmim je mjestom povećao vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa pred Carlom Jankom, koji nije nastupio, te će na Olimpijske igre u Vancouver otputovati sa 110 poena prednosti. Osmo mjesto osvojio je Mattias Hargin, a ispred njegovog desetoplasiranog momčadskog kolege Andrea Myhrera pozicionirao se Ivica Kostelić.

Profesor je osmim vremenom druge vožnje i osmim u konačnici doskijao do još jednog Top 10 plasmana, 74. u karijeri, te održao treću poziciju slalomskog redoslijeda ispred Silvana Zurbriggena. U ukupnom je poretku Svjetskoga kupa, pak, skliznuo na šesto mjesto iza Hirschera i Aksela Lunda Svindala.

Natko Zrnčić Dim nije uspio izboriti drugu vožnju, sa zaostatkom od 2.80 u veoma stiješnjenom poretku zazeo je 33. mjesto, dok je Dalibor Šamšal haklanjem vrata ponovno upropastio potencijalno veoma dobar rezultat.

Svjetska skijaška karavana sada putuje prema Vancouveru i Olimpijskim igrama, a Svjetski kup nastavlja se utrkama u norveškom Kvitfjellu 3. ožujka, te završnicom u Garmischu od 10. - 11. ožujka.

Svjetski kup, Kranjska Gora, slalom:
1. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) 51.31
2. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0.40
3. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +0.53
4. Felix Neureuther (Njemačka, ATOMIC) +0.69
5. Silvan Zurbriggen (Švicarska, HEAD) +0.82
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.90
7. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +0.92
8. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.02
9. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +1.06
10. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +1.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!