Nogomet

Adriano spektakularan u spektaklu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.02.2010.
Adriano spektakularan u spektaklu
Foto: Sandro Donda

Spektakularan su derbi prvenstva Carioce na Maracani odigrali Fluminense i Flamengo. Flamengo je na poluvremenu gubio 1:3, od 63. minute je nakon isključenja Alvara igrao s devetoricom u polju, ali je nadahnutom predstavom Adriana i Vagnera Lovea preokrenuo i slavio 5:3.

Utakmicu dostojnu ugleda dva velikana brazilskog nogometa na Maracani su u derbiju prvenstva Carioce (prvenstva Rio de Janeira) odigrali Fluminense i Flamengo. Flu je nakon pola sata vodio golovima Andrea i Conce, Adriano je iz jedanaesterca vratio goste u život, ali Cassio je ponovno Fluminense odveo na dva gola prednosti kojima se otišlo i na poluvrijeme.

U 15 minuta odmora trener Flamenga Andrade mora da je igračima dao jezikovu juhu jer Flamengo je u preostalih 45 minuta letio travnjakom. Vagner Love na posudbi iz moskovskog CSKA i Kleberson su do 54. minute izjednačili na 3:3, a nije ih pokolebalo ni isključenje Alvara. Adriano, lani najbolji strijelac brazilske Serie A, u 82. je minuti preokrenuo na 4:3, a šlag na tortu je svojim trećim golom večeri, petim Flamenga za 5:3, stavio u sudačkoj nadoknadi.

U prvenstvu Paulista (prvenstvo Sao Paula) Corinthians je derbi protiv Palmeirasa izborio bez ozlijeđenog Ronalda i bez u 9. minuti isključenog Roberta Carlosa. Pobjednički gol dao je Jorge Henrique u 7. minuti, a pravo je čudo što je sve Felipe obranio i pomogao Corinthiansu da prvi put nakon tri godine pobijedi svoje najveće rivale.

Derbi prvenstva Gaucho (prvenstvo Rio Grande do Sul) protiv Gremija je pripao Internacionalu (1:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!