Zimski sportovi

U Olimpiji konačno pojačanja

Edvard Burić • ponedjeljak, 01.02.2010.
U Olimpiji konačno pojačanja
Foto: Davor Sajko

TILIA Olimpija je nakon još jednog poraza u EBEL ligi, uz napuštanje velikog broja igrača prošlog tjedna napokon svojim navijačima priuštila dobre vijesti...

Prošli tjedan su čak sedmorica igrača napustila redove Olimpije (Kevin Mitchell, Ivo Jan, Frank Banham, Greg Kužnik, Travis Brigley, Norm Maracle i Andrej Tavželj), a njihovu rupu će barem djelomično pokušati zakrpati dva nova igrača. Budući da neće vidjeti doigravanje EBEL lige hokejaši Olimpije se pojačavaju za slovensko prvenstvo u koje će se uključiti u doigravanju. To je za njih sada najvažniji dio sezone u kojem će pokušati doći do trofeja.

Tako će dres Olimpije u završnici slovenskog prvenstva nositi Damjan Dervarič i Finac Tommi Hannus. Dervarič je ove sezone igrao u Mariboru, a prije toga je nosio dres najljućeg rivala Acroni Jesenica.

Osim njega završnicu slovenskog prvenstva će igrati i Hannus koji je ove sezone igrao u finskoj drugoj ligi, a karijeru je do sada uglavnom provodio igrajući u elitnom razredu finskog hokeja. U tom natjecanju je odigrao ukupno 376 utakmica i upisao 83 gola uz 46 asistencija.

Vrlo vjerojatno kako je Hannus stigao na preporuku finskog trenera na klupi Olimpije Hannua Järvenpää.

Olimpiji je porazom od Jesenica ostalo još samo dva boda prednosti u EBEL ligi i postoji opasnost da će ih Jeseničani do kraja Lige preteći i ostaviti na samom dnu. To i nije tako strašno, a veća opasnost po Ljubljančane leži u činjenici što Jesenice evidentno dižu formu kako se približava završnica slovenskog prvenstva u kojoj će ovi rivali voditi veliku bitku za naslov prvaka.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!