Zimski sportovi

I opet Crosby!

Ante Jukić • utorak, 02.02.2010.
I opet Crosby!

Večer nakon što je odigrao ključnu ulogu u rušenju Detroit Red Wingsa, Sidney Crosby ponovno je bio u elementu. Sjajni Kanađanin s tri je pogotka predvodio Penguinse do teške 5:4 pobjede nad Buffalo Sabresima...

Derbi Istočne konferencije u potpunosti je opravdao očekivanja. Nakon ranog vodstva domaćih Penguinsa, za 1:0 je već u 47. sekundi utakmice pogodio Mark Letestu (prvi NHL gol), Sabresi su zagospodarili ledom i s tri vezana pogotka potpuno utišali Mellon Arenu. Već do odlaska na prvi odmor Roy i Vanek prebacili su prednost na stranu gostiju, dok je pogodak Kennedyja na startu druge trećine bio jasan znak za uzbunu u domaćim redovima.

A, kad je tako, kad Penguinsima gori pod nogama, stvari u svoje ruke obično uzima jedan čovjek. U razmaku od samo osam minuta Sidney Crosby upisao je svoj treći hat-trick sezone, a s obzirom da se između kapetanovog prvog i drugog pogotka u listu strijelaca ugurao i Staal, gosti uz Buffala su se uoči posljednje trećine našli u rezultatskom minusu od dva pogotka.

Tračak nade Sabresima je tri minute prije kraja dao Vanek, no taj pogodak za 5:4 pokazao se kao sve što su gosti uspjeli napraviti. Sidney Crosby je, tako, još jednom bio prevaga za Penguinse, a nastavi li ovim tempom, ponajbolji hokejaš svijeta vrlo lako bi regularni dio sezone mogao završiti s više od 50 golova. Trenutno ih ima 37, kao i Patrick Marleau s kojim dijeli vrh ljestvice strijelaca, i sasvim je izvjesno da će srušiti svoj osobni rekord iz sezone 2005-2006., kada je kao rookie protivničke mreže pogađao 39 puta.

U Calgaryju i Sunriseu odigrana su dva važna međukonferencijska dvoboja, u kojima su sve četiri momčadi hvatale vrlo važne bodove u borbi za doigravanje. Bila je to prava večer za zaborav za domaće Flamese i Pantherse, s obzirom da su Emery i Hiller "zaključali" vrata i svojim kolegama iz napada kao na "tacni" servirali rješenje utakmice. Dvostruki strijelac Richards i Giroux u Calgaryju, odnosno Getzlaf, Selanne i Perry na Floridi takvu su priliku objeručke prihvatili - Philadelphia Flyersi i Anaheim Ducksi slavili su s identičnih 3:0 i nastavljaju svoju borbu za plasman među osam odabranih u svojim konferencijama.

Posljednja utakmica večeri bio je dvoboj otpisanih, Edmontona i Caroline, a pobjedu su, nakon 13 uzastopnih poraza, konačno upisali Oilersi. Domaćini su u svojoj dvorani slavili rezultatom 4:2 te barem nakratko uljepšali ovu, za njih katastrofalnu sezonu.

NHL, rezultati, 01.02.2010: Pittsburgh - Buffalo 5:4, Florida - Anaheim 0:3, Calgary - Philadelphia 0:3, Edmonton - Carolina 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2010. u 13:26
    Go Pens
    Obrisan korisnik