Nogomet

Nigerijci poželjeli trofejnog trenera

Borna Rupnik • utorak, 02.02.2010.
Nigerijci poželjeli trofejnog trenera
Foto: EPA

Nigerijski nogometni savez ponudio je mjesto izbornika Hassanu Shehati, egipatskom treneru koji je svoju reprezentaciju doveo do tri uzastopna naslova prvaka Afrike, ne izgubivši pritom niti jednu utakmicu...

Iako je po treći put zaredom okrunjen za afričkog vladara, Egipat ovoga ljeta neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. U dodatnim kvalifikacijama izbacio ih je Alžir, no njihov je izbornik, Hassan Shehata ipak dobio priliku okušati se među najboljima.

Naime, privremenu dužnost izbornika ponudila mu je Nigerija. "Žele da ih vodim za vrijeme Svjetskog prvenstva", otkrio je Shehata, "i bila bi mi velika čast raditi na jednom takvom natjecanju".

Međutim, sudbinu ne drži u vlastitim rukama. "Posljednju će riječ imati Egipatski nogometni savez. Oni moraju odlučiti mogu li se privremeno prihvatiti posla u nigerijskoj reprezentaciji", objasnio je iskusni Egipćanin.

Shehatin ugovor ističe tek 2012. godine, a u Africi ga cijene kao jednog od najboljih trenera na kontinentu. U Nigeriji nisu pretjerano zadovoljni radom svojeg sadašnjeg izbornika, premda je Shaibu Amodu na nedavno završenom prvenstvu u Angoli s nacionalnom selekcijom osvojio treće mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!