Nogomet

Afrikanci suspendirali i suca

Borna Rupnik • utorak, 02.02.2010.
Afrikanci suspendirali i suca
Foto: EPA

Nakon što je izrekao oštru kaznu reprezentaciji Toga, Afrički nogometni savez suspendirao je i suca Koffija Codjiju...

Utakmica Alžira i Egipta u polufinalu Afričkog kupa nacija u Angoli obećavala je pravi rat na terenu od prve minute, a puno su lošije prošli Alžirci.

Naime, vječni su ih rivali pregazili rezultatom 4:0, a pritom su do kraja ostali sa samo osmoricom igrača na terenu. Konačnom raspletu djelomično su kumovale i dvije upitne odluke Koffija Codjije, djelitelja pravde iz Benina. Alžirci se najviše žale na prvi žuti karton Hallichea te način na koji je Hosni izveo jedanaesterac za 1:0.

Vezane vijesti

Afrički nogometni savez odlučio ga je suspendirati na neodređeno vrijeme, ali ne zbog onoga što jest dosudio, nego zbog onoga što nije. Frustrirani alžirski vratar Fawzi Chaouchi nakon spomenutog kaznenog udarca došao je raspravljati sa sucem te ga pritom udario glavom u glavu, na što ga je Codjia propustio isključiti - pokazao mu je samo žuti karton.

Osim toga, Codjia taj incident nije niti spomenuo u službenom zapisniku susreta. Zbog izrečene kazne pod znak pitanja došao je i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

O dodatnim kaznama za Chaouchija i Nadira Belhadja, alžirskog nogometaša koji je zbog grubog starta dobio izravni crveni karton, Afrički nogometni savez raspravljat će sljedećeg mjeseca. Stroga kazna mogla bi i njima uskratiti igranje na svjetskoj smotri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!