Vodeni sportovi

Srbiji završnica Svjetske lige

Maja Giljanović • srijeda, 03.02.2010.
Srbiji završnica Svjetske lige
Foto: Sandro Donda

Vaterpolski savez Srbije ponovno je, pet godina nakon prvog puta, dobio organizaciju završnog turnira najboljih reprezentacija svijeta.

Otkad je prije osam godina uvedeno natjecanje Svjetske lige završni turnir je u dva navrata repriziran u istoj državi. Prva organizacija 2002. povjerena je Grčkoj koja je Final 8 organizirala u Patrasu, sljedeće dvije godine palicu se preuzeli Amerikanci i svjetsku vaterpolsku elitu ugostili u New Yorku 2003. i Long Beachu 2004., 2005. čast je preuzela bivša Srbija i Crna Gora u Beogradu, 2006. Svjetska se liga vratila u Grčku u Atenu, 2007. završnicu je organizirala Njemačka u Berlinu, 2008. Italija u Genovi i prošle godine Crna Gora u Podgorici.

U srijedu je odlučeno da će i Vaterpolski savez Srbije dobiti "repete" i u prvoj polovici srpnja i drugi put organizirati Final 8. Srpski savez još nije odlučio u kojem će se gradu igrati, favorit je Niš, ali kandidaturu je istaknuo i Beograd u kojem je igrano prije pet godina (na bazenima Tašmajdana).

Vezane vijesti

Srbija je kao domaćin automatski izborila mjesto među osam najboljih reprezentacija svijeta, a brani prošle godine u Podgorici osvojenu brončanu medalju (mi smo osvojili srebro u finalu protiv Crne Gore).

Zlata su kroz godine osvajali Rusi 2002., Mađari 2003. i 2004., bivša Srbija i Crna Gora 2005. i 2006., samostalna Srbija 2007. i 2008. te samostalna Crna Gora prošle godine (u finalu su nas dobili 8:7).

Nakon odigrana tri kola kvalifikacija naši su u Skupini B na prvom mjestu (dvije pobjede i jedan remi) ispred Rusije, Grčke i Makedonije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!