Košarka

Pao i Maccabi bez prava na kiks

Branko Barić • srijeda, 03.02.2010.
Pao i Maccabi bez prava na kiks
Foto: Kristijan Komarica

Srijeda i četvrtak tradicionalno su termini rezervirani za najjače klupsko košarkaško natjecanje u Europi, a ovog tjedna u sklopu drugog kola Top 16 faze na rasporedu je nekoliko zaista fascinantnih obračuna…

Nakon senzacionalne pobjede prošlog tjedna u Ateni nad Panathinaikosom, Partizan na svom parketu dočekuje veliku Barcelonu. Ne treba uopće sumnjati da će atmosfera u Pioniru biti paklena, te da će Crno-beli svim silama pokušati skinuti još jedan skalp. Duško Vujošević prije susreta očekivano «pili naopako": "Svatko tko je iskren reći će da je Barcelona u ovom trenutku bez dvojbe najbolja momčad u Europi i bilo bi veliko iznenađenje da ne osvoje naslov europskog prvaka ove godine. Na nama je jedino da damo sve od sebe večeras, nemamo što izgubiti."

U istoj skupini u četvrtak snage će u grčkom derbiju odmjeriti Maroussi i Panathinaikos, a kako se radi o momčadima koje su poražene u prvom kolu, novi poraz bilo kojoj od njih šanse za četvrtfinale bi smanjio na minimum.

U skupini F Efes će u Istanbulu protiv Montepaschija tražiti svoju prvu pobjedu u drugom krugu. Bit će to posebna utakmica za turskog trenera Ergina Atamana koji je 2003. Sienu odveo na Final Four, kao i za Bootsyja Thorntona koji je s talijanskom momčadi na završni turnir Eurolige otišao dva puta, 2004. i 2008. Veliki derbi ove skupine igra se u Tel Avivu, gdje Maccabi dočekuje Real Madrid. Momčad Pinija Gershona poražena je u Sieni prošlog tjedna, pa bi novi poraz mogao značiti kraj nadanjima u Final Four.

Obje utakmice u skupini G igraju se u srijedu. Žalgiris u Kaunasu dočekuje CSKA, dok Prokom gostuje u Malagi kod Unicaje.

U Ciboninoj skupini H srijedu je na rasporedu veliki derbi između Olympiakosa i Khimkija. Dvoboj dviju momčadi koje su u prvom kolu ubilježile pobjede najavio je hrvatski centar Nikola Vujčić: "Moramo činiti sve ono se čini na domaćem parketu – moramo pokušati dominirati od prve sekunde kroz agresivnu obranu i tražiti što više prilika za lagane koševe. Khimki smatram iznimno jakom ekipom koja svakom protivniku može prouzročiti ozbiljne probleme, posebice ako ih se ne svati jako ozbiljno."

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!