Tenis

Čilić isprašio nemoćnog Čeha

Ivor Krapac • srijeda, 03.02.2010.
Čilić isprašio nemoćnog Čeha
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić ubilježio je svoju prvu pobjedu kao član Top 10 društva. Najbolji hrvatski tenisač je na početnoj prepreci PBZ Zagreb Indoorsa očekivano nadigrao Čeha Jana Hajeka, slomivši ga za manje od sat vremena na terenu...

Dobro popunjene tribine Ledene dvorane Doma sportova, slika kakvu je Marin Čilić i zaslužio, ispratile su prvi korak vodećeg hrvatskog igrača prema željenoj obrani naslova na zagrebačkom Indoorsu. Čilić je za 56 minuta sa 6:2 i 6:2 svladao Čeha Jana Hajeka, 81. na svijetu, u nastupu kakav se mogao i očekivati nakon prošlotjednog polufinala Australian Opena - Marin nije pokazao sve što može, ali nije ni trebao.

"Mislim da početak nije mogao biti bolji što se tiče igre i prilagodbe. Odigrao sam solidno, servirao jako dobro i to me veseli, meč nije trajao dugo", osvrnuo se Marin na lak posao: "Nisam bio siguran kako će izgledati ovaj meč. Hajek može biti opasan pa mislim da sam odradio vrhunski posao, danas sam bio puno, puno bolji od njega."

U svakom setu presudila su po dva breaka hrvatskog broja jedan, dok je Hajek imao samo jednu break-šansu, u drugom setu, bez realizacije. Čeh nije bio i teško je i mogao biti ozbiljnija prijetnja, poslužio je kao dobro Čilićevo zagrijavanje za nastavak turnira, bez previše potrošene energije.

"Malo me iznenadilo što je završilo ovoliko brzo, u dvoranskim uvjetima su drugačiji i brži poeni, više se može napraviti sa servisom što mi pomaže, reternom ionako imam konstantu kroz cijelu sezonu", nastavio je Čilić, dodajući da mu Goran Ivanišević, s kojim trenira ovog tjedna, nije preporučio nešto osobito: "Nije bilo nekog posebnog savjeta, no pomoglo mi je što smo nekoliko dana radili zajedno."

Nakon niti sat vremena protiv Hajeka, novi meč na redu je već u četvrtak u osmini finala protiv Austrijanca Daniela Köllerera (75.), protiv kojeg Marin još nije igrao.

"Znam ga prilično dobro, gledao sam ga nekoliko puta, nije baš omiljen na Touru, dosta je prgav na terenu i to ga najbolje opisuje. U igri je dosta sličan Hajeku, mislim da mogu očekivati sličan meč, moram se koncentrirati na ono što sam danas radio i u tome biti uporan."

Ogled s Köllererom na rasporedu je u 17 sati, u terminu u kojem je Ledena danas bila solidno popunjena. "To me iznenadilo, prošlih godina nismo navikli da prve dane bude ovako puno, drago mi je što je u neku ruku tenis ponovno ovako popularan", zaključio je Čilić, koji je svojim rezultatima tome značajno pridonio.

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2010., prvo kolo: Čilić (Hrvatska, 1) - Hajek (Češka) 6:2, 6:2.

Osmina finala: Melzer (Austrija, 3) - O. Rochus (Belgija) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec03.02.2010. u 18:44
    marine ovo lagano osvoji
    zrinkec