Tenis

Kvartet u lovu na četvrtfinale

Ivor Krapac • srijeda, 03.02.2010.
Kvartet u lovu na četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović će u četvrtak drugi dan zaredom biti u akciji na PBZ Zagreb Indoorsu. Vodeći hrvatski tenisači tražit će četvrtfinale dvoranskog ATP turnira u glavnom hrvatskom gradu, a isti cilj imat će i Petar Jelenić, koji je prvi na redu...

Nakon srijede, i u četvrtak će Ledenom dvoranom zagrebačkog Doma sportova vladati hrvatski tenisači. Jedan za drugim, Petar Jelenić, Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivo Karlović pokušat će se probiti u četvrtfinale, a s početkom u 11:30 sati, prvi će na teren Ledene izaći Jelenić.

22-godišnji Splićanin s pozivnicom, koji je u utorak protiv Ilije Bozoljca dohvatio svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, u osmini finala ima teži zadatak od startnog. S druge strane mreže bit će 29-godišnji ljevoruki Nijemac Michael Berrer, 65. tenisač svijeta, koji je u prvom kolu iznenadio petopostavljenog Srbina Janka Tipsarevića.

Raspored za četvrtak

Ledena dvorana, od 11:30 sati:

Jelenić - Berrer
Ljubičić - Lacko (ne prije 13:45)
Čilić - Köllerer (ne prije 17)
Karlović - Sidorenko

Dvorana II, od 12 sati:

Becker - Petzschner
Clement/O. Rochus - Hutchins/Kerr
Čermak/Mertinak - Melzer/Petzschner (ne prije 15)
Becker/Schüttler - Kas/Korolev
Damm/Polašek - Kohlmann/Peya

Nakon Jelenića i Berrera, ne prije 13:45 sati, čeka nas drugi nastup Ivana Ljubičića, koji u osmini finala ide na Slovaka Lukaša Lacka. 22-godišnji Slovak, 72. na svijetu, dosad se nije susretao s Ljubom, no mečevi protiv Hrvata na njihovom terenu nisu mu novost.

Lani je u prvom kolu zagrebačkog Indoorsa s tijesnih 6:4, 6:7(6), 7:5 izgubio od Marija Ančića, 2005. je u finalu Futuresa u Vinkovcima jači bio Marin Čilić (6:3, 6:1), a '07. je u prvom kolu riječkog Challengera prošao Roka Karanušića (1:6, 6:2, 3:0, predaja), da bi ga u finalu nadjačao Čilić (7:5, 6:2).

Vodeći hrvatski tenisač će u četvrtak igrati treći meč u Ledenoj, ne prije 17 sati. S druge strane mreže bit će 26-godišnji Austrijanac Daniel Köllerer (75.), s kojim se Čilić još nije sastajao, a mogao bi predstavljati opasnost ponajprije s psihološkim ratovanjem - igrački, objektivno jako teško.

Za kraj dana, kao i u srijedu, ostao je Ivo Karlović. Najviši tenisač na Touru, sedmi nositelj ovogodišnjeg Indoorsa, će se nakon Čilićevog meča sresti s 21-godišnjim kvalifikantom Alexandreom Sidorenkom (187.), Francuzom ruskih korijena i rođenja, koji u seniorskim vodama još nije pokazao previše. Kao junior, pak, pamti naslov na Australian Openu prije četiri godine.

Uz mečeve četvorice Hrvata, četvrtog dana glavnog ždrijeba odigrat će se još jedan susret osmine finala, njemački ogled šestog nositelja Benjamina Beckera i nepostavljenog Philippa Petzschnera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!