Zimski sportovi

Ottawa i dalje neporažena

Matej Milanović • četvrtak, 04.02.2010.
Ottawa i dalje neporažena

Ottawa je slavila 4:2 na gostovanju kod Buffala i došla do desete uzastopne pobjede. Anaheim je, uz pomoć odličnog Hillera koji je skupio 46 obrana, došao do devete uzastopne domaće pobjede svladavši Detroit. Chicago je pak iznenađujuće poražen doma od Saint Louisa

Prvi gol na dvoboju Buffala i Ottawe pao je u 34. minuti kada je Jason Spezza doveo goste u vodstvo. Spezza se ponovio nakon šest minuta treće dionice, no već dvije minute kasnije rezultat je bio izjednačen. Naime, Andrej Sekera je smanjio u 48. minuti, a niti 30 sekundi kasnije Tim Connolly je izjednačio.

Ottawa je do novog gola stigla minutu prije kraja preko Daniela Alfredssona. Domaćini su nakon toga pokušali napasti i stići do produžetka, no Alfredson je još jedanput zabio, ovog puta na prazan gol, za konačnih 4:2. Ottawi je to deseto uzastopno slavlje što je rekord u povijesti ovog sastava. Senatorsi su se tom velikom serijom približili na svega tri boda Buffalu koji vodi u njihovoj Diviziji, no Kanađani su odigrali dvije utakmice više.

Saint Louis je u gostima iznenadio Chicago. Domaćini su poveli u prvoj trećini golom Patricka Kanea, no susret je odlučen u drugih 20 minuta. David Backes je izjednačio polovicom trećine i doveo goste u vodstvo na minutu i pol od kraja dionice. Gol koji se u konačnici pokazao ključnim postigao je Jay McClement minutu i deset sekundi kasnije.

Nakon četiri minute posljednje trećine domaći su preko Mariana Hosse smanjili na 3:2 i to s igračem manje. Ipak, do kraja dvoboja nisu uspjeli izjednačiti i izboriti produžetke. Chris Mason je za Saint Louis obranio 32 udarca, dok je njegov kolega na vratima Chicaga, Cristobal Huet, zaustavio svega 16 od 19 protivničkih pokušaja.

Edmonton je na samom dnu Zapadne konferencije čemu je doprinijela i katastrofalna serija u siječnju kada su izgubili svih 12 odigranih dvoboja. Utakmica s Philadelphijom bila im je druga u veljači i došli su do druge pobjede u ovom mjesecu. Jedini gol postigao je Ryan Potulny 17 sekundi prije kraja susreta u powerplayu. Vratar Edmontona Jeff Drouin-Deslauriers bio je heroj večeri sa 33 obrane.

Calgary je pak visoko svladao Carolinu, posljednju momčad na Istoku. Curtis Glencross je doveo domaće u vodstvo nakon tri minute igre. Gol za 1:1 i u konačnici jedini gol gostiju postigao je Eric Staal u 28. minuti u powerplayu. Flamesi su susret, usprkos protivničkom izjednačenju, riješili još u toku druge dionice.

Matt Stajan je zabio za novo vodstvo u 37. minuti igre, a svega minutu kasnije Glencross je povisio na 3:1. Glencross je odličnu večer upotpunio minutu prije kraja dvoboja kada je na prazan gol upisao svoj treći pogodak, za konačnih 4:1.

Anaheim je doma svladao Detroit i došao do važne pobjede u lovu na mjesta za doigravanje na Istoku. Patke su povele nakon svega minute igre golom Ryana Whitneya, a do kraja trećine je Kyle Chipchura povisio na 2:0. Polovicom druge dionice Bobby Ryan povisio je na 3:0 i praktički riješio dvoboj.

Gosti su uspjeli smanjiti krajem druge trećine preko Pavela Dacjuka na 3:1, ali to je bio zadnji gol na utakmici. Fenomenalan nastup je imao Jonas Hiller, na golu Anaheima. Švicarac je skupio čak 46 obrana. Ducksi su devetom uzastopnom pobjedom na domaćem terenu došli na tri boda od pozicija koje vode u doigravanje.

Rezultati NHL, 03.02.2010:
Anaheim - Detroit 3:1, Buffalo - Ottawa 2:4, Calgary - Carolina 4:1, Chicago - Saint Louis 2:3, Edmonton - Philadelphia 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!