Košarka

Panathinaikos ponovno pao

Edvard Burić • četvrtak, 04.02.2010.
Panathinaikos ponovno pao
Foto: EPA

Utakmicom dvaju grčkih rivala završeno je drugo kolo Topa 16 košarkaške Eurolige. Bolji su bili košarkaši Maroussija koji su iščupali pobjedu te tako upisali prve bodove u drugoj fazi natjecanja...

Iako je formalno u ovoj utakmici Maroussi bio domaćin, svakako je potrebno naglasiti da obje ekipe svoje domaće utakmice igraju u istoj dvorani. Tako možemo reći da ni prošlogodišnji pobjednik Eurolige igrajući protiv Maroussija nije bio na potpuno nepoznatom terenu što ipak nije uspio iskoristiti i doći do pobjede.

Utakmicu je bolje otvorila momčad Panathinaikosa za koju prvih sedam koševa postiže Nikola Peković (7:4). Nakon toga Maroussi stavlja četiri u nizu i preuzima vodstvo. Prvu četvrtinu ni jedni ni drugi ne vode više od četiri poena razlike, a prvih deset minuta završava neriješeno (21:21).

Panathinaikos je u prvom dijelu Eurolige izgubio samo dvije utakmice (obje protiv madridskog Reala) i suvereno ušao među 16 najboljih ekipa Europe. Sada im već nakon dva kola i dva poraza prijeti ispadanje, a ovim porazom su znatno umanjili svoje šanse za prolaz u četvrtfinale.

Drugu četvrtinu nakon početnog vodstva Maroussija 28:25 (tricom Calathesa), opet na svoju stranu okreće Pao te preuzima kontrolu nad utakmicom. Minimalnu prednost drži do poluvremena koje završava s tri koša prednosti (40:37).

Odlično poluvrijeme za Panathinaikos je odigrao Nikola Peković koji je za samo 13 minuta provedenih na parketu ubacio 19 koševa. Na drugoj strani mu je donekle parirao bivši igrač Cibone Jared Homan s devet postignutih koševa.

Treći dio utakmice Panathinaikos igra odlično i prvi put bježi na dvoznamenkastu razliku (53:43) koševima Perperogloua. Domaći trener Bartzokas uzima minutu odmora te time prekida odličnu igru i seriju protivnika. Nakon odmora Maroussi radi seriju 7:0 i približava se na samo minus tri (50:53). Odgovara Drew Nicholas za Panathinaikos, ali Maroussi Keysovom tricom dolazi na samo minus dva (53:55), a onda i Homan izjednačava rezultat pred sam kraj četvrtine. Ipak, Diamantidis nakon toga mirno zabija dva slobodna bacanja i četvrtina ipak odlazi na stranu Panathinaikosa (57:55).

Zadnja četvrtina je bila izuzetno zanimljiva. Batis je u 34. minuti tricom doveo Maroussi u vodstvo (64:62) i već tada nagovijestio zanimljivu završnicu i moguće iznenađenje. Kada je Keys spojio dvije trice i postavio 69:65, a onda i 72:66 za Maroussi izgledalo je kao da će Panathinaikos doživjeti poraz što se kasnije pokazalo točnim. Keys ponovno zabija tricu za 75:69 i kraj nada za Panathinaikosove navijače. Do kraja se Pao uspio samo približiti, ali do pobjede nije mogao.

Završilo je 80:78, a Peković je u drugom poluvremenu igrao samo dvije minute i nije postigao niti jedan koš što je sigurno jedan od razloga poraza Panathinaikosa. Osim njega, Batiste je zabio 15, dok su kod pobjednika najbolji bili Keys sa 17 (trica 5/7) i Homan s 13 postignutih koševa.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan67:66 *Barcelona
Maroussi80:78Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2010. u 09:52
    katastroga prvak europe nejde dalje !barca real siena i olympiakos neko od njih ce osvojit
    Obrisan korisnik