Zimski sportovi

100.000 dolara za svako zlato

Antonija Pavlić • petak, 05.02.2010.
100.000 dolara za svako zlato

Kanadska agencija Sprott Asset Management LP i Sprott Foundation odlučila je za svaku kanadsku medalju na ZOI uplatiti određeni novčani iznos na račun organizacije Canadian Athletes Now (CAN)...

Zimske olimpijske igre ponovno neće imati samo sportski karakter. Njihova masovnost i popularnost iskoristit će se i za plemenite i poticajne svrhe, a u tome trenutačno prednjače - domaćini.

Kanadska sportska agencija Sprott Asset Management LP i Sprott Foundation obvezala se novčano potpomoći mladim kanadskim sportašima, te će za svaku zlatnu kolajnu organizaciji Canadian Athletes Now (CAN) donirati 100.000 dolara.

"Odlučili smo podržati organizaciju CAN, kako bismo dostojno proslavili medalje koje će naši kanadski sportaši osvojiti u borbi s najboljima na svijetu, a koja direktno investira u karijere tih sportaša", stoji u priopćenju za medije koji je poslao Sprott.

"Sportaš koji na ZOI osvoji medalju, a posebno onu zlatnoga sjaja, pomoći će šesnaestorici drugih, kojima ćemo dati 100.000 dolara. Na taj način pomagat ćemo budućim olimpijcima kako bismo na sljedećim Igrama imali još više uspjeha", prokomentirao je Sprottov glasnogovornik Ida Khajadourian.

Agencija je već uplatila određenu svotu za 35 sportaša koji se nalaze na listi čekanja. Svaki će od njih za potrebe treninga, prijevoza, stručnog osoblja i životnih troškova, bez obzira na uspjehe Kanađana na Olimpijskim igrama, dobiti 6.000 dolara (ukupno uplaćena svota iznosi 215.000 dolara).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!