Košarka

Clippersi nikada neće naučiti

Branimir Korać • subota, 06.02.2010.
Clippersi nikada neće naučiti

Jedna od najneuspješnijih momčadi NBA lige Los Angeles Clippersi svojim ne baš brojnim navijačima ne daju baš previše razloga za zadovoljstvo. Mike Dunleavy je napustio klupu, a čini se kako mu polako izmiče i stolica GM-a. Ime koje se povezuje uz upražnjenu poziciju GM-a je Isiah Thomas...

Jedna od tri NBA momčadi koje nikada u povijesti nisu osvojile divizijski ili konferencijski, da ne spominjemo ligaški, naslov su Los Angeles Clippersi. Preostale dvije su značajno mlađe - Charlotte Bobcatsi i Memphis Grizzliesi. Clippersi su ujedno i momčad s možda najskromnijom vojskom navijača i momčad koja živi u konstantnoj sjeni velikog gradskog brata.

Ove sezone su puno očekivali, dobili su na draft lutriji prvi izbor i uzeli sjajnog krilnog centra Blakea Griffina, no on se ozlijedio i ove sezone neće niti stupiti na parket. Rezultati su, naravno, pali u drugi plan, a trener Mike Dunleavy nakon sedam godina na klupi podnio je ostavku.

Vezane vijesti

Međutim, izgleda kako Dunleavy ne napušta samo klupu već Donald Sterling traži Dunleavyju zamjenu i na poziciji GM-a. Ono što je navijače Clippersa razbjesnilo je ime glavnog kandidata za tu poziciju - donedavnog trenera i direktora košarkaških operacija New York Knicksa Isiaha Thomasa.

Hall of Fame igrač Detroit Pistonsa briljirao je na terenu u igračkim danima, ali na klupi i u uredu je više briljirao u negativnom smislu. Potezima u Knicksima izazivao je podsmijeh cijele lige, uspio je Knickse dovesti na dno lige po rezultatima, a po plaćama na vrh. Navijači su bjesnili, tražili njegov odlazak koji se na njihovu sreću i dogodio.

Navijači Clippersa strahuju kako bi i oni mogli osjetiti nešto slično što su osjetili Knicksi. Istina, teško da bi ih Thomas mogao odvesti na vrh lige po plaćama poznavajući Sterlingovu štedljivost, ali prve reakcije izrazito su negativne.

Thomas je Knicksima priuštio nekoliko briljantnih razmjena. Doveo je Eddyja Curryja u zamjenu za izbore na draftu, Blazersima je dao Channinga Fryea i Stevea Francisa za problematičnog Zacha Randolpha i Freda Jonesa, a salary cap je dodatno nakrcao visokim ugovorima Jeromea Jamesa i Jareda Jeffriesa koji za ponuđeno nisu pružili ništa.

Uspio se posvađati s navijačima, sa Stephonom Marburyjem je održavao odnos toplo-hladno, a taj odnos je na kraju i doveo do komplikacije oko Marburyjevog odlaska/ostanka. Prvo je zbog Marburyja smijenio Larryja Browna, a zatim je sam sjeo na klupu i uspio se s problematičnim razigravačem i sam vrlo brzo posvađati. Taj isti Marbury ga je na kraju stajao "glave", ali ne samo Marbury već cijeli niz loših poteza koje je povukao.

Cijelo to vrijeme, koliko god to teško padalo navijačima Knicksa, ostatak lige se zabavljao Thomasovim nelogičnim potezima i odbrojavao koliko će Walshu trebati da ga potjera. Kada se i to dogodilo, mnogi su bili spremni ustvrditi kako se Thomas nikada više neće vratiti u ligu. Čini se kako je Sterling spreman oživjeti ga unatoč nezadovoljstvu navijača.

Ostaje za vidjeti koju mu je funkciju spreman ponuditi, trenera ili GM-a. Koja god, teško da će naići na ovacije navijača. Clippersi su rijetko prolazili kroz ružičasta razdoblja, Sterlingu se puno toga zamjeralo, a prve reakcije na novo "šuškanje" pokazale su samo novu frustraciju kod navijača jednog od najneuspješnijih NBA momčadi. Kao da im nije dovoljna kazna što imaju "ambicioznog" Sterlinga i žive u sjeni Lakersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!