Zimski sportovi

Toronto razbio Ottawu za prekid serije

Matej Milanović • nedjelja, 07.02.2010.
Toronto razbio Ottawu za prekid serije

Toronto je potpuno nadigrao Ottawu i s visokih 5:0 prekinuo seriju Senatorsa od 11 uzastopnih pobjeda. Bostonova serija poraza se pak nastavila i povećala na deset nakon domaćeg poraza od Vancouvera. Preokret večeri je izveo Los Angeles koji je doma gubio 3:0 od Detroita i na kraju došao do pobjede...

Serija uzastopnih pobjeda Ottawe trebala se prekinuti prije, ili kasnije. No, bilo je teško očekivati da će se to dogoditi baš protiv Toronta, najslabije momčadi na Istoku. Domaći su poveli nakon pet minuta igre, a s čak dva gola u 17. minuti otišli su na 3:0. U drugoj i trećoj dionici je Toronto dodao po još jedan gol i na kraju slavio s nevjerojatnih 5:0. Phil Kessel i Luke Schenn zabili su po dva gola, a Jean Sebastian Giguere je zaustavio svih 30 protivničkih pokušaja. Kanadskom vrataru je to bio drugi susret u dresu Maple Leafsa i još nije primio gol.

Na žalost po Boston njihova serija se i dalje nije prekinula te sad iznosi deset uzastopnih poraza. Protiv Vancouvera su čak poveli 2:0 nakon prve dionice. No, gosti su smanjili tijekom druge, a pet minuta prije kraja utakmice Pavol Demitra je izjednačio. Dvoboj je otišao u raspucavanje u kojem je jedini gol zabio Demitra.

Fantastičan preokret je pak izveo Los Angeles doma protiv Detroita. U devetoj minuti su u razmaku od 16 sekundi primili dva gola, a Henrik Zetterberg je pet sekundi prije prvog odmora povisio na 3:0 za goste. Domaći su prvi gol zabili polovicom susreta, a do kraja treće dionice su i izjednačili. Svoj drugi gol na utakmici Michal Handzus je zabio u 58. minuti i osigurao Kingsima preokret i pobjedu od 4:3.

Preokret je izvela i Atlanta doma protiv Floride. Nakon prve trećine su gubili 2:0. Domaći su potom izjednačili tijekom druge dionice, a u 56. minuti je Niclas Bergfors zabio i za vodstvo od 3:2. Florida je pokušala izboriti produžetak, ali je u predzadnjoj minuti Evander Kane zabio na prazan gol za konačnih 4:2 Atlante.

Tampa Bay je doma gubila 1:0 protiv Calgaryja nakon 16 minuta igre. Izjednačili su u prvoj minuti posljednje dionice, a pobjedu je domaćima osigurao Andrej Meszaros nakon dvije minute produžetka.

San Jose je u Nashvilleu triput zaostajao i triput izjednačavao te se na zadnji odmor otišlo s 3:3. U 52. minuti gosti su po prvi put poveli drugim golom Danyja Heatleyja i osigurali pobjedu od 4:3.

Philadelphia je pak kod Minnesote izjednačila u 16. minuti, samo 16 sekundi nakon vodstva domaćih. Ipak, Owen Nolan je osigurao pobjedu Minnesoti golom u 32. minuti za 2:1. Anton Hudobin je na vratima Minnesote zaustavio 38 udaraca i bio najzaslužniji za slavlje.

Chicago je u Saint Louisu osigurao pobjedu s dva gola u prvoj trećini. Domaći su smanjili na 2:1, ali tek dvije minute prije kraja susreta te nisu uspjeli izboriti produžetak. Antti Niemi je obranio 34 udarca na golu Chicaga.

New York Islandersi su doma izgubili od Caroline, koja s Torontom dijeli posljednje mjesto u Istočnoj konferenciji. Islandersi su minimalno izgubili prvu trećini. U 30. minuti su izjednačili s igračem manje, ali je Patrick Dwyer šest minuta kasnije ponovno doveo u vodstvo Carolinu. Pobjedu gostiju od 3:1 potvrdio je Joni Pitkanen minutu prije isteka. Na vratima Caroline je u svom debiju u NHL-u Justin Peters obranio 34 udarca.

New York Rangersi su pak doma svladali New Jersey. U razmaku od dvije minute i 40 sekundi Rangersi su zabili tri gola i nakon 30 minuta igre vodili 3:0. New Jersey je do kraja dvoboja tek uspio smanjiti na konačnih 3:1. Heroj večeri je bio vratar Rangersa Henrik Lundqvist s 41 obranom.

U Montrealu je Pittsburgh nakon 30 sekundi gubio 1:0, ali je svega pola minute kasnije i izjednačio. U drugoj trećini je Montreal u minuti zabio dva gola i u 31. poveo 3:1. Penguinsi su ubrzo smanjili, no Montreal je u zadnjoj dionici pobjegao na 5:2 u 51. minuti i riješio utakmicu. Pittsburgh je do kraja utakmice uspio samo smanjiti na 5:3. Montrealov Brian Gionta je jedini na utakmici postigao dva gola.

Columbus, pretposljednja momčad na Zapadu, je s dva gola u drugoj i dva gol u trećoj četvrtini osigurao iznenađujuću pobjedu od 4:0 protiv Buffala, treće momčadi na Istoku. Steve Mason je na golu domaćih zaustavio svih 28 udaraca Buffala, a jedini je utakmicu s tri boda završio Jakub Voracek koji je upisao tri asistencije.

Pobjedu od 3:0 upisao je Colorado protiv Edmontona. Prvi gol su domaći zabili u 30. minuti, a na dva pogotka prednosti je povećao Ryan Wilson tri minute prije posljednje sirene. U zadnjoj minuti, kada je utakmica već bila riješena Brandon Yip je pogodio praznu mrežu za konačnih 3:0.

Laganu pobjedu ostvario je i Dallas protiv Phoenixa. Domaći su postigli dva zgoditka u prvoj trećini i još dva u drugoj trećini za konačnih 4:0. Jamie Benn je utakmicu završio s dva gola, a Marty Turco je obranio 34 udarca.

Rezultati NHL, 06.02.2010:
Atlanta - Florida 4:2, Boston - Vancouver 2:3 (SO), Colorado - Edmonton 3:0, Columbus - Buffalo 4:0, Dallas - Phoenix 4:0, Los Angeles - Detroit 4:3, Minnesota - Philadelphia 2:1, Montreal - Pittsburgh 5:3, Nashville - San Jose 3:4, New York Islanders - Carolina 1:3, New York Rangers - New Jersey 3:1, Saint Louis - Chicago 1:2, Tampa Bay - Calgary 2:1 (OT), Toronto - Ottawa 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!