Zimski sportovi

"Dominirat ćemo Svjetskim kupom"

Antonija Pavlić • nedjelja, 07.02.2010.
"Dominirat ćemo Svjetskim kupom"

Vodeći član hrvatske postave boba Ivan Šola vjeruje kako s ovom momčadi u narednim godinama može dominirati i Svjetskim kupom. U Vancouveru bi bio zadovoljan s ulaskom u finale, premda je svjestan kako ima ekipu koja može mnogo više...

Utemeljitelj hrvatskog boba Ivan Šola u Vancouveru će nastupiti na trećim uzastopnim Zimskim olimpijskim igrama. Bob je četverosjed u kvalifikacijama zauzeo solidno 26. mjesto, a iza Hrvatske je ostala i moćna Francuska.

"Na ZOI smo se kvalificirali praktički mjesec dana prije izlaska konačne kvote. Velik je to uspjeh, a dovoljno o pothvatu plasmana na olimpijsku smotru govori podatak da je iza nas ostala jedna Francuska, koja ima svjetskog prvaka i ogroman budžet za financiranje boba", rekao je Šola.

ZOI 2010.

Više o Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru doznajte na Sportnetovoj posebnoj cjelini: ZOI Vancouver 2010.

Što bi bobiste zadovoljilo na Igrama? "Naša je najveća želja plasirati se u finale i osvojiti neko od prvih 20 mjesta. Bila bi to kruna naše karijere i najbolja nagrada za sav trud koji smo uložili posljednjih godina. Prezentirali smo odlične utrke na America's Cupu ove sezone, što nam kazuje da smo sposobni za bolje ostvaranje od onoga u Torinu."

"Mnogo bi toga moglo ovisiti o eventualnom plasmanu u finale. Temperatura leda, spremnost materijala, vremenski uvjeti, raspoloženje... Sam je plasman na Olimpijske igre ogroman uspjeh, no nećemo stati samo na tome", dodao je hrvatski pilot.

Prvi nastup na olimpijskoj smotri imao je 2002. u Salt Lake Cityju, kada je ostvario dječački san. Četiri godine kasnije već se profesionalno natjecao u Torinu, a ovoga će puta Vancouver pokušati postaviti kao paravan za sljedeće vrhunske rezultate u Svjetskom kupu.

"U svijetu smo boba već stvorili reputaciju i ljudi vjeruju da možemo ući među 20 najboljih. Naredne godine zasigurno želimo ući u Top 10, a u dogledno vrijeme možemo i dominirati Svjetskim kupom. Već sada raspolažemo odličnim materijalom i uvjeren sam da ćemo nakon nekoliko godina razvoja uspjeti", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!