Ostali sportovi

Nogometaši i košarkašice odnijeli sve nagrade

Ivana Jurica • ponedjeljak, 08.02.2010.
Nogometaši i košarkašice odnijeli sve nagrade
Foto: Martina Japundžić

Športska zajednica Grada Šibenika podijelila je u Gradskoj vijećnici priznanja i nagrade najboljih sportašima u protekloj godini. Glavne nagrade odnijeli su nogometaši Šibenika i košarkašice Jolly JBS-a. Priznanja su uručena i 44 mladih, perspektivnih sportaša, kao i drugim zaslužnim sportskim djelatnicima.

Drugu godinu za redom najboljim sportašem grada proglašen je nogometaš Ermin Zec. Bugojanski napadač nije prisustvovao dodjeli nagrada, pa je nagradu u njegovo ime primio njegov suigrač Ante Živković. Napadač kadetske momčadi, iznimno nadaren koji je ove zime odradio i pripreme za seniorskom momčadi vrlo brzo trebao bi postati upravo Zecov nasljednik u vršku napada. Zec je pobjedu odnio ispred Nike Bujasa, veslača šibenske Krke, te Andrije Vlahovića i Ivana Jukića, vaterpolista Šibenika koji su se u kolovozu prošle godine okitili naslovom svjetskih juniorskih vaterpolskih prvaka na prvenstvu odigranom u Crnici.

Nakon Ivane Jurčević prošle godine još je jedna košarkašica osvojila nagradu za najbolju sportašicu Grada. Marta Čakić, kapetanica šibenskih košarkašica, slavila je ispred vaterpolistice Viktorije Katarine Anđelić i gimnastičarke Šibenika Ive Mikulandre.

I ove godine Jolly je proglašen najboljom ekipom u gradu, a iza su ostali vaterpolski klub Viktorija i dvojac bez kormilara veslačkog kluba Krka. U konkurenciji klubova nogometni klub Šibenik odnio je pobjedu ispred vaterpolista Šibenik NCP-a i boćarskog kluba Solaris.

U svoje osobno ime, ali i u ime kluba na nagradi se zahvalila Marta Čakić: „Mi, nažalost, govorim u svoje ime, ali i u ime kluba, nemamo prave konkurenciju u Gradu. Nadam se da će dogodine što će toga tiče biti bolje. Mi ćemo istim putem nastaviti i dalje. A što se tiče nagrade za najbolju sportašu, moram priznati da sam se iznenadila, nisam očekivala. Ova je nagrada zasluga cijele ekipe, trenera, ali prvenstveno gospodina Stojanovića koji nam je sve to omogućio.„

Kapetan nogometnog kluba Šibenik Arijan Ademi također se zahvalio na nagradi: „Zahvaljujem se Gradu koji je prepoznao naš trud, naš rad i naše velike rezultate. Nastavit ćemo tamo gdje smo stali i pokušat ćemo ostvariti još pobjeda. Veliko priznanje nam je i što je Zec ponovno proglašen najboljim sportašem Šibenika. Veliki čovjek, veliki igrač, veliki prijatelj.“

Donedavni trener šibenskih vaterpolista Ivica Tucak, koji je sa hrvatskom juniorskom reprezentacijom postao i svjetski prvak osvojio je naslov najboljeg trenera. Na drugom je mjestu Branko Klisović iz košarkaškog kluba Dražen Petrović, dok je treći Mario Ćaleta iz vaterpolskog kluba Viktoria.

Dodjeljenja su i brojna druga priznanja: za rad u plivanju posthumno je nagrađen Bore Baošić. Zaslužni sportski djelatnici su višegodišnji košarkaški djelatnik Joško Šupe i šahist Ante Bulat. Posebno priznanje za sportska dostignuća dobila je Andrea Brajković, članica društva borilačkih vještina ''Dalmatino''. Za rad s mladima nagrađeni su Ivančica Jakoliš (gimnastički klub Šibenik), Danira Tepić (plivački klub Šibenik) i Zoran Huljev (društvo borilačkih vještina Dalmatino). Duško Klisović dobio je priznanje kao direktor organizacijskog odbora Svjetskog vaterpolskog juniorskog prvenstva održanog u Crnici. Priznanja su dobili i sponzori šibenskog sporta: NCP, Jadranska banka i Nacionalni park Krka.

Dugačka je bila lista i mladih, perspektivnih sportaša koji su dobili priznanja (44): vaterpolistice Tonka Jurković i Lorena Ujević (Viktorija), vaterpolisti Ivan Perić, Marko Stojanović i Luka Bačić (Šibenik NCP), odbojkaši Bruno Erceg i Marin Banovac (Šibenik), gimnastičarke Brida Šprljan, Ana Romanić, Ines Ćaleta (sve Šibenik), Lucija Pletikosa i Mateo Erceg (gimnastički klub Dišpet), tenisačica Iris Šprljan (Šibenik), šahist Niko Bujas (Šibenik), Dino Brajković (kick boxing klub Dalmatino), Lucija Čatlak, Mario Mišura (oboje karate klub Šibenik), Boris Karega i Tomislav Samsa (hrvači Šibenika), Antonia Gulin, Lana Kalebić, Matea Skelin, Anđela Šarić, Sara Nadoveza, Josipa Bumbak, Petar Krešimir Marasović (svi članovi plivačkog kluba More), Petra Belamarić, Lucijana Nadoveza i Lucija Kuna (plivači Šibenika), rukometaši Roko Grubelić i Mateo Periša (Šibenik), košarkašice Antonia Chiabov, Anamaria Zjačić, Iva Cigić i Klaudia Periša (Jolly JBS), košarkaši Vinko Gulam (Jolly JBS), Šime Peran, Filip Marić i Zvonimir Grubišić (svi Dražen Petrović), veslači Antonio Čoga, Josip Laća i Antonija Papak (Krka) te jedriličari Roko Ivan Bujas i Marin Desabota (Val).

Dodjeli nagrada u šibenskoj Gradskoj vijećnici prisustvovali su, osim brojnih šibenskih sportaša, i gradonačelnik Ante Županović, župan Goran Pauk, predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin, koji su, uz predsjednika Športske zajednice Grada Šibenika Nenada Bubrića, i dijelili nagrade. Prisustvovao je i šibenski biskup Ante Ivas.

Najbolje sportaše grada u protekloj godini izabrali su članovi Izvršnoga odbora Zajednice športova grada Šibenika: Paskval Skelin, Zorica Tešulov, Zoran Cvjetković, Marko Karađole, Stipe Lacmanović, Jadranko Jurković i predsjednik Nenad Bubrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!