Vodeni sportovi

Svjetska liga u Nišu

Maja Giljanović • srijeda, 10.02.2010.
Svjetska liga u Nišu
Foto: Sandro Donda

Srpski je vaterpolski savez objavio ime grada koji će od 12. do 18. srpnja organizirati Final 8 Svjetske lige. Tjedan dana su vagali između Niša i Beograda da bi u konačnici prevagnuli aduti prvih favorita Nišlija.

Organizacija završnog turnira Svjetske vaterpolske lige prošli je tjedan pripala Srbiji, a Srpski je savez u konkurenciji beogradskog Tašmajdana i niškog Čaira odabrao potonji. Niš će od 12. do 18. srpnja, uz reprezentaciju Srbije koja je organizacijom natjecanja automatski izborila svoje sudjelovanje na turniru, ugostiti još sedam reprezentacija koje će pravo nastupa zaslužiti kroz kvalifikacije.

Hrvatska je trenutno, nakon odigrana tri kola, u Skupini B na prvom mjestu ispred Rusije, Grčke i Makedonije.

Vezane vijesti

Niš je deveta destinacija Final 8 turnira nakon Patre 2002., New Yorka 2003., Long Beacha 2004., Beograda 2005., Atene 2006., Berlina 2007., Genove 2008. i Podgorice prošle godine.

Kompleks otvorenih bazena u SC Čair dovršen je prošlog ljeta nakon brojnih peripetija i financijskih dubioza, sadrži jedan olimpijski bazen i dva rekreativna, a svjetski su prvaci Srbi oba svoja meča ovdje u kvalifikacijama Svjetske lige u Skupini C pobijedili. Tursku su ubili u pojam 19:5, a Španjolce dobili tijesno 7:6.

Lanjsko zlato brani Crna Gora, Hrvatska je prošle godine zaslužila svoju prvu medalju (srebro nakon 7:8 u finalu) otkad je 2002. Svjetska liga "izmišljena", a broncom se okitila Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!