Zimski sportovi

Predstavljamo: Natko Zrnčić Dim

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.02.2010.
Predstavljamo: Natko Zrnčić Dim
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Danas je na redu alpski skijaš Natko Zrnčić Dim...

Natko Zrnčić Dim rođen je 7. ožujka 1986. godine u Zagrebu. Skijanjem se počeo baviti sa sedam godina, a prvi mu je trener bio otac Mika Dim. Danas se za njegovu karijeru brine Austrijanac Walter Hubmann.

"Sve što radiš, radi maksimalno", životno je geslo mladog člana Skijaškog kluba Medveščak. No spuštanje padinama pri najvećim brznama nije njegova jedina preokupacija. U slobodno vrijeme voli pogledati vaterpolo, košark, te studira na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Krasi ga poštenje, upornost i dobra koncentracija, te mirnoća i hladnokrvnost u najvažnijim trenucima. Smatra se prilično poštenom osobom, snalažljiv je i ne može ga se lako izbaciti iz takta. Rado sluša glazbu, posebno novi val i hrvatski i strani rock, čita dobre i smiješne knjige, te provodi vrijeme s prijateljima.

Govori engleski i njemački, nadimak mu je Prdek, a u životu se najviše divi - obitelji Kostelić.

Skijaška karijera

23-godišnji Zagrepčanin najradije vozi brze discipline, posebice spust, no u svjetskom je vrhu i u poretku kombinacije. Jedan je od tek četvero hrvatskih skijaša koji je u Svjetskom skijaškom kupu ostvario plasman na pobjedničko postolje.

Prvi je puta na najnižu stepenicu podija stao u Val d'Isereu, a zbilo se to na utrci u kojoj su prvi puta dva Hrvata plasirala među najbolja tri.

Svijet je oduševio i trećim kombinacijskim mjestom u Kitzbühelu, kada je Ivica Kostelić zauzeo drugo mjesto. Svoje prve bodove u natjecanju najboljih svjetskih skijaša osvojio je također u Austriji, u Kitzbühelu 11. prosinca 2005. (24. mjesto). Prvi plasman u najboljih 10 upisao je u Wengenu 11. siječnja 2008. godine, a poene nije osvojio još jedino u veleslalomu.

Dana 9. veljače 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u njegovom najdražem skijalištu osvojio je brončanu superkombinacijsku medalju, a na istome je prvenstvu ostvario pravi podvig postavši jedinim skijašem s ostvarenim plasmanima među 30 najboljih u svih pet disciplina. Drugi je hrvatski skijaš koji je osvojio medalju na velikom natjecanju.

Na Olimpijskim igrama u Torinu, odnosno Sestriereu 2006. godine ubilježio je četiri nastupa, ali nije ostvario značajnije rezultate. U slalomu je bio 33., veleslalomu 25., superveleslalomu 35., a kombinaciji 33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!