Zimski sportovi

Predstavljamo: Ana Jelušić

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.02.2010.
Predstavljamo: Ana Jelušić
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeća je na redu alpska skijašica Ana Jelušić...

Ana Jelušić rođena je 28. prosinca 1986. godine u Rijeci, a i danas je članica Skijaškog kluba Platak. Trenutačno vodeću hrvatsku skijašicu predvodi trener Zoran Sobol, a o njenim skijama brine serviser Davor Lažeta.

Mlada se Hrvatica u slobodno vrijeme voli opuštati čitajući dobre knjige, gledajući filmove (La vita e bella), te slušajući glazbu (R&B, soul, pop, klasična glazba). Pored skijanja voli gimnastiku i atletiku, a skuplja skijaška karte, akreditacije s utrka i vunene igračke u obliku krava. Omiljeno su joj voće breskve.

Vezane vijesti

Karizmatična se Riječanka divi legendarnim skijašima olimpijcima Janici Kostelić i Albertu Tombi, a prije utrke pokušava tremu razbiti pjevanjem. Najradije nosi niske starne brojeve - jedan ili dva. Da nije izabrala karijeru profesionalne skijašice, najvjerojatnije bi bila novinarka ili osoba za kontakt s medijima-

U juniorskoj je karijeri pobijedila u slalomu na trofeju Topolino u Monte Bodoneu u Italiji, te dva puta bila najbolja u veleslalomu - u Whistleru 2000., te Loka Pokalu u Sloveniji iste godine.

Najbolji rezultat u karijeri ostvarila je 2007. godine na zagrebačkom Sljemenu, ostvarivši vodeći plasman neke hrvatske skijašice na domaćem snijegu - bila je druga (iza Marlies Schild). Iste je godine upisala i treću poziciju u kanadskoj Panorami, također u slalomu, a do sada je ukupno sakupila 16 pobjedničkih postolja.

Nastupila je na Olimpijski igrama u Salt Lake Cityju 2002. i Torinu 2006., a najbolji rezultat ostvarila je 15. slalomskim mjestom na posljednje spomenutim igrama. U veleslalomu Sestrierea nije završila drugu vožnju, a u Salt Lake Cityju je bila 23. u slalomu i 37. u veleslalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!