Zimski sportovi

Capitalsima (o)pet premalo

Ante Jukić • petak, 12.02.2010.
Capitalsima (o)pet premalo

Washington Capitalsi su na malu turneju po Kanadi stigli s 14 uzastopnih pobjeda, da bi onda izgubili dvije utakmice u kojima su zabili čak pet pogodaka. S druge strane, San Jose Sharksima su i dva "komada" (plus jedan u raspucavanju) bila dosta za trijumf nad momčadi za koju nisu imali lijeka u dosadašnjem dijelu sezone.

Iako igraju za njihove standarde lošu sezonu, Detroit Red Wingsi dosad su barem sa San Jose Sharksima znali izaći na kraj. No, nakon poraza u prethodna tri ovosezonska dvoboja, Sharksi su noćas spriječili "metlu" i došli do prvog slavlja nad aktualnim vice-prvacima. Trijumf gostiju iz Kalifornije u Joe Louis Areni ovjerio je Patrick Marleau, jedini uspješan izvođač kaznenog udarca u raspucavanju.

Nakon 65 minuta vrlo dobrog hokeja rezultat je bio 2:2 - u 13. minuti Red Wingse je u vodstvo doveo Franzen, Sharksi su potom okrenuli preko Thorntona i Helminena, dok se za drugo izjednačenje na utakmici, a pokazat će se na kraju i bod za domaćine, pobrinuo Williams. Premda su na kraju oni bili ti koji su spašavali "živu glavu", Red Wingsi itekako mogu žaliti za propuštenim bodom, s obzirom da su uputili gotovo dvostruko više udaraca na gol od svojih protivnika (52-27).

Nakon što je noć prije u Montrealu prekinut njihov veliki pobjednički niz, Washington Capitalsi su na vrlo sličan način pokleknuli i u Ottawi. U urnebesnoj utakmici punoj preokreta kanadska momčad slavila je rezultatom 6:5, a gostima iz Washingtona nije pomogao ni hat-trick Alexa Semina. Pogotke za Senatorse postiglo je šest različitih igrača (Spezza, Michalek, Alfredsson, Neil, Phillips i Kovaljev), a svakako je interesantan podatak da se Alex Ovečkin i drugu večer zaredom nije upisao u listu strijelaca u utakmici u kojoj je njegova momčad postigla pet pogodaka. Deset golova Capitalsa u dvije utakmice, a najbolji strijelac lige sve to gleda sa strane, zaista čudno...

Čudna je bila i utakmica u Tampi. Gosti iz Bostona imali su nakon 25 minuta igre gotovo nestvarnih 5:0, no Boltsi su tada krenuli u misiju koja se na kraju ipak pokazala nemogućom. Po dva gola St. Louisa i Downieja dovela su domaćine na samo gol zaostatka tri minute prije kraja, no na tome je i ostalo, Bruinsi su slavili rezultatom 5:4.

Vrlo uspješnoj večeri za goste pridružili su se Vancouver i Dallas pobjedama kontra Floride, odnosno Calgaryja, te iznenađujuće Edmonton Oilersi, koji su nakon deset serija kaznenih udaraca uspjeli slomiti Los Angeles Kingse u njihovoj dvorani. Pogodak Samsonova u produžetku, pak, donio je Carolini 4:3 domaću pobjedu protiv Buffalo Sabresa.

NHL, rezultati, 11.02.2010: Ottawa - Washington 6:5, Carolina - Buffalo 4:3 (OT), Tampa Bay - Boston 4:5, Florida - Vancouver 0:3, Detroit - San Jose 2:3 (SO), Calgary - Dallas 1:3, Los Angeles - Edmonton 2:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!