Vodeni sportovi

Protiv Barcelonete Žapcima se paraju gaće

Maja Giljanović • petak, 12.02.2010.
Protiv Barcelonete Žapcima se paraju gaće
Foto: Sandro Donda

U ključnoj utakmici u subotu točno u podne u sklopu 5. kola Eurolige Barceloneta dočekuje Mladost. Zagrepčani su kompromitirali sjajan start sezone i od praznika u svim natjecanjima izgubili četiri od šest utakmica. Prokockano finale Kupa protiv Juga pokolebalo je igrače Emila Nikolića. Koliko god su se provukli protiv Mornara i Šibenika u Jadranskoj ligi, toliko su poklekli protiv Jadrana iz Herceg Novog i u Euroligi i u JVL-u, izblamirao ih je i Primorac, a sva su zvona zazvonila na uzbunu nakon prošlotjednog poraza u Jadranskoj ligi od Primorja.

U Skupini A Mladost se dovela u krajnje nezavidnu poziciju da u Barceloni u izravnom okršaju protiv Španjolaca hvata zadnji vlak za četvrtfinale. Zagrepčani su u Zagrebu sredinom prosinca prokockali vodstvo iz treće četvrtine i dali Barceloneti bod (9:9), a da na bazenu San Sebastian neće biti izuzetno teško, hoće. Trener Emil Nikolić upozorava: "Velika su ekipa, organizirani do u najsitnijeg detalja, obiluju kvalitetom od Perronea, Garcije, Ivovića, da dalje ni ne nabrajam".

Nikolić nije defetist: "Spremni smo, radili smo na podizanju samopouzdanja i vjerujem da će se ova utakmica pokazati prekretnicom. Fizički smo u top-formi i ključ je bio momčad podići psihički. Čvrsto sam uvjeren da smo napravili dobar posao i da su početničke greške koje smo radili posljednjih nekoliko utakmica stvar prošlosti. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe, moramo dobiti obje preostale utakmice".

EUROLIGA, 5. KOLO

Skupina A
Barceloneta - Mladost
Vojvodina - Jadran HN

Skupina B
Vasas - Panionios
Primorac - Jug

Skupina C
Budva - Olympiacos
Honved - Partizan

Skupina D
Šturm - Eger
Kazan - Pro Recco

Španjolci su obje utakmice u Barceloni pobijedili (11:9 protiv Jadrana i 14:9 protiv Vojvodine), ali ni oni u susret protiv Mladosti ne ulaze u optimalnom raspoloženju nakon kiksa protiv Vojvodine u 4. kolu (9:11): "Obilo im se o glavu što su olako ušli u utakmicu. Takvu grešku protiv nas neće ponoviti, ali siguran sam da smo učinili sve u našoj momčadi da izvučemo povoljan rezultat. Odlično smo se taktički pripremili, ključno je da ih spriječimo da nas iskontriraju. Zajedno su dugo i vrlo opasno, ali dat ćemo sve za pobjedu koja bi nas mogla izvesti na pravi put", zaključio je Josip Pavić.

Jug je dvjema pobjedama uzastopce protiv Panioniosa isprao gorak okus iz prva dva kola i osvojenog samo boda (8:11 protiv Vasasa i 9:9 protiv Primorca). Uoči 5. kola u Skupini B su drugi i u Kotor putuju rasterećeni. Pobijede li branitelje naslova osigurali su četvrtfinale, izgube li opet dobro jer u posljednjem su kolu u Gružu favoriti protiv Vasasa.

Bod Primorcu osigurava prvo mjesto i lakšeg protivnika u četvrtfinalu, ali Jug je u odličnoj formi. Uz euroligaške pobjede protiv Grka u Pireju i u Dubrovniku, igrači Elvisa Fatovića su u Jadranskoj ligi nanizali Medveščak u Zagrebu, Jadran u Splitu, Primorje, Šibenik u Crnici, Mornar u Splitu, Budvu, Mladost u Zagrebu i upravo Primorac u Gružu (14:8).

Odluka o četvrtfinalistima najbliža je u Skupini C. Partizan je svoj posao odradio i prije utakmica protiv Honveda i Budve (jedini su osvojili svih 12 bodova), a Budva je u situaciji da joj sutrašnja tri boda protiv Olympiacosa jamče prolaz dalje. Pro Reccu i bod protiv Kazana osigurava prvo mjesto u Skupini D.

Ovog vikenda se igraju i prve utakmice polufinala Kupa LEN. Savona putuje u Bresciju, a Cattaro, bolji od Primorja u četvrtfinalu, dočekuje Spandau.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Barceloneta8:7Mladost
Vojvodina5:9Jadran Herceg Novi
1Barceloneta 660:53+713
2Jadran Herceg Novi 655:42+1312
3Mladost 645:46-15
4Vojvodina 644:63-194

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Barceloneta8:7Mladost
Vojvodina5:9Jadran Herceg Novi
1Barceloneta 660:53+713
2Jadran Herceg Novi 655:42+1312
3Mladost 645:46-15
4Vojvodina 644:63-194

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!