Nogomet

Leonardo: "Još nije sve gotovo"

Ivana Spahija • srijeda, 17.02.2010.
Leonardo: "Još nije sve gotovo"
Foto: EPA

Nakon poraza od Manchester Uniteda na San Siru u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, trener Milana Leonardo osvrnuo se na dvoboj u kojem je njegova momčad držala konce u rukama tijekom većeg dijela susreta, no pad u nastavku dopustio je Crvenim vragovima da dođu do preokreta i pobjede. Strateg Milana misli da su Rossoneri odigrali dobru utakmicu i da još ima nade za plasman u četvrtfinale...

Po završetku dvoboja osmine finala Lige prvaka, kojeg je Milan okončao porazom od Manchester Uniteda, trener crveno-crnih Leonardo osvrnuo se na odigranih 90 minuta njegove momčadi i bio je prilično zadovoljan predstavom svojih izabranika. "Danas smo pokazali kako nam je pošlo za rukom stvoriti probleme momčadi kao što je Manchester United. Bilo je trenutaka u utakmici u kojima smo imali problema sa sastavljanjem igre. Prvo poluvrijeme moglo je završiti našim vodstvom od 3:0, no nije, a nakon toga primili smo gol iz prilično sporog udarca", započeo je svoje obraćanje novinarima Leonardo i nastavio:

"U mnogim dijelovima susreta bili smo nadmoćni, a što se tiče ritma, nastao je trenutak pauze i u tom smo trenutku potpuno kažnjeni. Stvorili smo pet ili šest prilika i lopta nikako nije ulazila u gol. Šteta što nismo ostvarili veću prednost u prvom dijelu, ne želim opravdavati poraz, ali mislim da sam prilično realan kad kažem da jedna momčad ne može držati igru 90 minuta protiv momčadi kao što je Manchester United, ali mi smo našu postavili i održavali od početka do kraja."

Leonardo je nastavio naglašavati važnost prijelomnih trenutaka u dvoboju, u kojima je Milan doživio manji pad i ispustio vodstvo iz ruku, ali isto tako rekao kako za poraz ne želi optuživati pojedince, koji možda i nisu pokazali onoliko koliko se od njih očekivalo: "Jednostavno je nastao trenutak pada u igri. Da smo uspjeli zabiti još koji pogodak, igra bi se promijenila, ali to se nažalost nije dogodilo. Huntelaar je imao nekoliko prigoda, ali ne želim analizirati igru pojedinaca, već naglasiti kako se cijela momčad ponijela vrlo dobro".

Milan pred sobom ima tešku zadaću u uzvratnoj utakmici u Engleskoj, no trener Rossonera optimistično je najavio taj dvoboj, uvjeren kako njegova momčad može iznenaditi Crvene vragove: "Nije sve gotovo, možemo otići u Manchester i tamo slaviti rezultatom 2:0. To bi bio jedan prilično normalan rezultat", najavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!