Zimski sportovi

"Lindsey može do zlata"

Antonija Pavlić • srijeda, 17.02.2010.
"Lindsey može do zlata"
Foto: Kristijan Komarica

Suprug i trener najbolje svjetske skijašice, Thomas Vonn, uvjeren je kako Lindsey može do zlata u današnjem spustu, i to usprkos bolovima u potkoljenici koji su se vratili poslije odvoženog službenog treninga na stazi Franz, koja je bila iznimno neravna...

Lindsey Vonn učinila je priličan korak unatrag odradivši službeni trening spusta na iznimno neravnoj, "tresućoj" stazi. Ipak, 25-godišnja najveća američka zvijezda na Zimskim olimpijskim igrama niti ne pomišlja na propuštanje spusta, u kojem je bez iznimke glavna favoritkinja.

"Nema dvojbe da će Lindsey biti spremna za spustaški ispit koji ju očekuje u srijedu. Zasigurno će biti bolno, ali odlučila je nositi se s time", rekao je Thomas Vonn, negdašnji skijaš, a sada Lindseyin suprug i trener.

"Priželjkivali smo odgodu posljednjeg treninga spusta i to smo dočekali. Lindsey čitav utorak nije ni pomišljala stati na skije. Cjeloviti trening u ponedjeljak definitivno je učinio zlo, ponovno su se pojavili bolovi u potkoljenici", otkrio je.

Najbolja svjetska skijašica na spomenutom je treningu u ponedjeljak uza sve probleme i bolove zauzela prvo mjesto.

"Lindsey ima šansu osvojiti spustaško zlato, svjesna je da može, premda će biti iznimno bolno. No siguran sam da se može boriti protiv toga i prezentirati svoj maksimum. Pobjeda na službenom treningu pokazala joj je kako noga može izdržati i pri ektremnim uvjetima i brzinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!