Zimski sportovi

"Ne namjeravam stati"

Borna Rupnik • četvrtak, 18.02.2010.
"Ne namjeravam stati"
Foto: Bojan Koprivica

Sjajna vožnja donijela je Lindsey Vonn zlatnu medalju u ženskom spustu. Amerikanka je poslije utrke priznala da je vozila na sve ili ništa, a može se očekivati još sličnih predstava...

"Za ovo sam radila cijeli svoj život", izjavila je poslije utrke ženskog spusta trenutačno najbolja svjetska skijašica, Lindsey Vonn, nova olimpijska pobjednica.

"Znala sam da moram skijati agresivno jer će mi inače netko drugi uzeti medalju. Nije baš sve bilo savršeno, ali bilo je dovoljno za ostvarenje cilja", dodala je.

Vezane vijesti

Vonn se u trenucima slavlja prisjetila i ozljede koja joj je zaprijetila početkom veljače. Na treningu joj je stradao list, ali Amerikanka nije odustala: "Istina, tada sam pomislila da su Olimpijske igre završena priča za mene".

"Međutim, sada sam se okitila zlatom i ne namjeravam stati. Napast ću sve druge medalje, bez razmišljanja i bez straha. Sve što dobijem bit će mi bonus", zaključila je Vonn.

Srebrna Julia Mancuso bila je sretna, kako zbog svog uspjeha, tako i zbog uspjeha svoje sunarodnjakinje: "Nevjerojatno je ovdje na našem kontinentu osvojiti zlato i srebro".

"Ne razmišljam često o statistici, ali ovo je fantastičan rezultat. Obje obožavamo Olimpijske igre i zajednički živimo svoje snove".

Europsku je čast obranila Elizabeth Görgl. "Dala sam sve od sebe, ali Lindsey je bila savršena. Sviđa mi se ovako neravna i zahtjevna staza", rekla je brončana Austrijanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!