Zimski sportovi

Olimpijski dan Marije Riesch

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.02.2010.
Olimpijski dan Marije Riesch
Foto: EPA

Maria Riesch uzela je u Vancouveru svoju prvu olimpijsku medalju, smirenom i brzom egzekucijom slalomskog superkombinacijskog ispita. Premda je Lindsey Vonn ostvarila brže spustaško vrijeme Njemica se, očekivano, pokazala jačom u tehničkoj disciplini, dok je Vonn ponovno prezentirala svoju ovogodišnju boljku, haklala vrata i - odustala...

Lindsey Vonn doživjela je u utorak najljepše trenutke u životu, odnosno sportskoj karijeri, osvojivši toliko željenu zlatnu olimpijsku medalju. No već je dan kasnije stazu u Whistleru bila primorana napustiti razočarana.

Amerikanka je, naime, vodila poslije spustaške vožnje, s 33 stotinke prednosti pred Marijom Riesch, no haklala je vrata u slalomskom ispitu, premda bi vrlo vjerojatno u cilju uzela još jednu medalju.

Vezane vijesti

Njemica je, tako, sa sedmim vremenom slaloma i drugim spusta odnijela prvu olimpijsku medalju u karijeri i ubrizgala si mnoštvo dodatnog samopouzdanja prije klasičnog slalomskog ispita.

Vonninu padu usprkos, Amerikanci ipak neće mnogo tugovati. Julia Mancuso je ponovno potvrdila kako je stvorena za velika natjecanja, a posebice olimpijske igre, te je uzela svoju treću medalju na smotri najboljih olimpijaca (jučer je također bila druga u spustu, a vlasnica je veleslalomskog zlata iz Torina 2006.).

Posebnu je priču pak ispričala brončana (obranila istu poziciju iz Torina) Anja Pärson. Jučerašnji joj je pad u posljednjem skoku spusta donio mnogo masnica i dvojbi oko nastupa u superkombinaciji, no ona je sve peripetije ostavila daleko iza sebe i adrenalinom prevladala bol, te osvojila svoju šestu olimpijsku medalju u karijeri (četvrtu broncu), statistički se u broju olimpijskih kolajni izjednačivši s hrvatskom snježnom kraljicom, Janicom Kostelić.

Na korak do odličja ostale su Austrijanka Kathrin Zettel, te Slovenka Tina Maze. Zettel je četvrtim slalomskim vremenom doskijala do 1.36 sekundi sporijeg vremena od Riesch, dok je Slovenka bila tek tri stotinke slabija. Iza njih plasirala se Švicarka Fabienne Suter, a sedmo vrijeme ostvarila je pobjednica slalomske superkombinacijske vožnje, Šarka Zahrobska.

Whistler, olimpijska superkombinacija:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 2:09.14
2. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +0.94
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +1.05
4. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.26
5. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.39
6. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +1.71
7. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.88
8. Johanna Schnarf (Italija, ATOMIC) +2.15
9. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +2.68
10. Marie Marchand-Arvier (Francuska, ROSSIGNOL) +2.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!