Zimski sportovi

"Bio sam uvjeren da sam pobijedio"

Borna Rupnik • petak, 19.02.2010.
"Bio sam uvjeren da sam pobijedio"
Foto: EPA

Jevgenij Plušenko osvojio je na Olimpijskim igrama u Vancouveru srebrnu medalju. Zlato mu je preoteo Evan Lysacek, na Plušenkovo veliko iznenađenje...

Jevgenij Plušenko vratio se iz mirovine kako se u Kanadi branio svoj naslov olimpijskog prvaka. I čim je okončao slobodni program bio je siguran da je uspio u svojoj namjeri. Međutim, titula je završila u rukama Evana Lysaceka.

"Bio sam uvjeren da sam pobijedio", iskreno je priznao Plušenko po završetku natjecanja. Na ledu je zračio stavom zadovoljnog čovjeka, no kada su se prebrojali bodovi pokazalo se da njegov nastup nije bio dovoljan da preskoči Lysaceka.

Vezane vijesti

"Možda je Evan trebao tu medalju više nego ja. Možda je to bilo zato što ja već imam jedno zlato. Ali kada se sve zbroji, tri olimpijske medalje u karijeri - dvije srebrne i jedna zlatna - uopće ne zvuče loše", rekao je ruski klizač.

Zlatni Amerikanac nije mogao sakriti svoj ponos. "Gledao sam podizanje američke zastave i nisam mogao vjerovati da je to za mene. O tome sam sanjao godinama, to me tjeralo dalje", rekao je Lysacek.

"U Vancouveru sam odradio najbolji slobodni program u cijeloj sezoni. Dugo sam čekao takvu, bezgrešnu izvedbu", nastavio je.

A svakim je skokom bio sve bliže zlatu: "Poslije svakog skoka poželio sam čvrsto stisnuti šaku od zadovoljstva. Ali pazio sam da se ne uzbuđujem previše i privedem program kraju".

Trećeplasirani Daisuke Takahashi donio je Japanu prvu mušku medalju u umjetničkom klizanju. "Presretan sam. Vijest o bronci dočekao sam u suzama, a inače ne plačem. Nisam savršeno klizao, griješio, ali osjećaj je prekrasan", kaže.

"Prije samo godinu dana bio sam ozlijeđen i nisam mogao ni izaći na led. Zapravo nisam vjerovao da se mogu oporaviti i postići ovakav rezultat na Olimpijskim igrama", podsjetio je Takahashi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!