Nogomet

Ovrebo: "Morali smo uočiti zaleđe"

Borna Rupnik • petak, 19.02.2010.
Ovrebo: "Morali smo uočiti zaleđe"
Foto: EPA

Tom Henning Ovrebo polako se pretvara u jedno od najpoznatijih sudačkih imena u nogometnom svijetu. Pogrešnu odluku njegove sudačke trojke na susretu Bayerna i Fiorentine ni sam nije mogao sakriti...

Prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Fiorentine obilježio je prije svega norveški sudac Tom Henning Ovrebo, kojemu talijanska momčad predbacuje čak tri stvari, ali najviše je buke izazvao pobjednički pogodak Miroslava Klosea u samoj završnici utakmice.

Njemački je napadač stajao duboko u zaleđu, norveški pomoćnik nije reagirao te je Ovrebo priznao gol. Za taj je potez preuzeo odgovornost na sebe: "Na temelju slika i snimki koje smo kasnije vidjeli, jasno je da smo morali uočiti zaleđe".

"Nažalost, na terenu to nismo primijetili. U skladu sa sugestijom svog pomoćnika odlučio sam priznati gol te je tako taj potez postao moja odgovornost", izjavio je Ovrebo norveškoj televiziji.

"Pomoćnik je tu da me savjetuje, no konačna je odluka moja. Doduše, snimke su kasnije pokazale da to možda i nije najmudrije rješenje", dodao je Norvežanin koji je u neugodnoj uspomeni prošle godine ostao navijačima londonskog Chelseaja.

Ovrebo se nije želio upuštati u nagađanja o svojoj budućnosti: "Teško je reći što ću dalje. Sudac mora odraditi utakmicu koju dobije. UEFA će razmotriti situaciju i odlučiti jesam li dovoljno dobar za neke naredne utakmice".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2010. u 21:59
    ka sta vidite Ovrebo je dusa od covika, ne bi on nikad namjerno pokra, niti nedosudija 5 penala u polufinalu LP niti pogurnua bayern dalje, a kamoli kra po nalogu UEFE.........pocea mi se gadit nogomet radi ovakvih stvari koje se dogadjaju
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack19.02.2010. u 20:35
    Eto,Ovrebo se pokajao i rekao da su trebali sudit zaleđe,Uefa bude ganita njegovom iskrenošću i za to ga bude nagradila još kojom tekmom LP..
    Captain Jack
  • Kauboj19.02.2010. u 17:58
    Otkad to suci smiju davati izjave o svojim odlukama u medijima?? Bio sam uvjeren da je to zabranjeno nekim kodeksom...
    Kauboj
  • Obrisan korisnik19.02.2010. u 15:53
    potpisujem F5
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2010. u 15:22
    ma ovom mangupu je triibalo zabranit suđenje već lani nakon polufinala LP-a, ali bih se kladio da ce za kaznu dobit mogucnost da sudi na svjetskom prvenstvu. jedino se ne bih slozio s lipicancem da bi na utakmicama nasih zupanijskih liga dobio batine, nismo ipak toliko necivilizirani, ali da bi mu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik