Ostali sportovi

Primorac u drugom kolu, juniori odlični

Sportnet • petak, 19.02.2010.
Primorac u drugom kolu, juniori odlični
Foto: Davor Sajko

Započeo je stolnoteniski turnir u Dohi na kojem Hrvatska ima tri predstavnika. U drugom kolu igrat će samo Zoran Primorac...

Zoran Primorac uspješno je preskočio prvu prepreku na Pro Touru u Dohi. Naš najbolji stolnotenisač je u prvom kolu s 4:2 bio bolji od Danca Tugwella. Danac je bio bolji u prvom setu, Primorac je uzeo sljedeća tri. U petom setu je Tugwell ponovno bio bolji, da bi Zoran s 11:8 u šestom setu došao do pobjede. Primorac će u drugom kolu, u petak navečer, igrati protiv Portugalca Monteira.

Andrej Gaćina nije imao izgleda protiv Korejca Joo Se Hyuka. Gaćina je u prvom setu osvojio četiri poena, u sljedeća dva po sedam i u posljednjem šest.

Naša najbolja stolnotenisačica, Tamara Boroš, u prvom je kolu osmjerila snage s Korejkom Yang Ha Eun i izgubila s 4:1.

Istovremeno, hrvatski juniori nastupaju na otvorenom prvenstvu Mađarske na kojem u konkurenciji stolnotenisača nastupa 94 igrača iz 16 zemalja. U četvrtak su na rasporedu bili ekipni kvalifikacijski mečevi po skupinama. Naši juniori su odradili odličan nastup u skupini, u kojoj su s 3:0 pobijedili Litvu, a nakon toga i Austriju A, da bi u trećem susretu u skupini s 3:1 svladali i Koreju B te se tako s tri pobjede kvalificirali izravno u četvrtfinale glavnog trurnira.

U četvrtfinalu su pak Čipin, Kojić i Simović nastavili s odličnom igrom i s 3:0 pobijedili Koreju A, nažalost u polufinalu ih je zaustavila Češka (3:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!