Zimski sportovi

"Pazite što ste poželjeli"

Borna Rupnik • petak, 19.02.2010.
"Pazite što ste poželjeli"
Foto: Dejan Popek

Medveščakov trener Ted Sator bio je svjestan da utakmica protiv Albe Volan nije bila najbolja moguća prezentacija hokeja, pri čemu je upozorio na moguće posljedice bilo kakvih kalkulacija...

"Ovakve utakmice nisu lake ni za jednog trenera", prokomentirao je Ted Sator poslije ogleda Medveščaka i Albe Volan, u kojemu se ni jednima ni drugima - iz perspektive odabira protivnika u doigravanju - nije pretjerano isplatilo pobijediti.

Sator je već više puta naglasio da svaku utakmicu treba odraditi pošteno, pa što bude. Svoj je stav ponovio: "Znam da je doigravanje važno, ali navijačima dugujemo svoj maksimum. Gledatelji su platili istu cijenu ulaznice za prvu kao i za ovu posljednju utakmicu".

"Nijedna momčad nije igrala na potrebnoj razini", dodao je Sator, "a mi smo propustili mnogobrojne čiste šanse. Sve se to do nedjelje treba promijeniti".

"Jednostavno ćemo morati igrati bolje", odgovorio je na pitanje o početku doigravanja u kojem će Medveščakov protivnik biti Graz 99ersi. "I pritom se nadam da neće biti ovakvih scena o kojima će se povlačiti rasprave".

Sator se ujedno nije želio upuštati u bilo kakve procjene o tome da su Medvjedi naposljetku ipak dobili protivnika kojeg su najviše željeli: "Kako uopće možemo govoriti da je Graz najpoželjniji? Pa radi se o ekipi koja je završila na prvom mjestu nakon 54 utakmice. Ne bi bilo prvi put da netko požali takvo razmišljanje. Pazite što ste poželjeli".

Naposljetku je ponudio svoje viđenje zanimljivih posljednjih minuta, u kojima je Alba Volan nagomilala nekoliko isključenja, a ni obrana posljednjeg Medveščakovog napada, nakon minute odmora, nije djelovala posebno uvjerljivo. "Ja kao profesionalac takva zbivanja ne mogu smatrati smiješnima", rekao je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2010. u 23:28
    Žao mi je Teda, nije mu bilo lako gledati ovu "trening" tekmu. Dobro je prošao i Letang koji je neznajuci sto bi sa pakom, jer svi su bjezali od njega, postigao gol, ali koju desetinku sekunde prekasno. Suigraci su ga pogledali jel normalan! Svi su uglavnom cuvali ozljeda, a Madjari su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik