Košarka

Barać i Tomić za finale

Branimir Korać • subota, 20.02.2010.
Barać i Tomić za finale
Foto: EPA

Odigrana su i druga dva četvrtfinalna susreta Kupa kralja, a u borbu za finale odlaze Real i Caja Laboral. Posebno su razočarani ostali domaći navijači nakon što je Caja s lakoćom svladala Bizkaiju...

Bizkaia kao organizator završnice Kupa kralja mogla je biti zadovoljna što je u četvrtfinalu izbjegla Real i Barcelonu. No zadovoljstvo je potrajalo samo do početka četvrtfinalne utakmice jer im je Caja Laboral vrlo brzo pokazala kako je puno bolja momčad.

Caja je već u prvoj dionici stvorila visoku prednost da bi pitanje pobjednika posve riješila u trećoj četvrtini u kojoj je imala i više od 20 poena prednosti. Posve izgubljeni domaćin došao je do daha tek u završnici kada je uspio smanjiti na konačnih 75:62.

Marko Banić i dalje vapi za pomoći. Ponovno je bio najbolji pojedinac kod Bizkaije, ubacio je 22 poena uz četiri skoka, ali ostatak društva bio je vrlo blijed. Damir Markota uklopio se u sivilo u osam minuta koliko je dobio na parketu, ubacio je tek tri poena. Kod Caje je vrlo raspoložen bio San Emeterio s 23 poena i sedam skokova, a dobru utakmicu odigrao je naš Stanko Barać koji je dodao 12 poena i četiri skoka te je u izostanku Tiaga Splittera zaigrao velikih 28 minuta.

U drugom susretu Real je bio bolji od Joventuta 90:82. Madridski velikan kontrolirao je rezultat tijekom cijelog susreta, Joventut je pokušao dostići zaostatak u koji je rano ušao, međutim raspoloženi Jarić i Llull su ga u tome zaustavljali.

Jarić je ubacio 26 poena uz pet skokova, a Lull 29 poena. Ante Tomić odradio je šest minuta bez značajnijeg učinka. Kod Joventuta 16 poena je ubacio Luka Bogdanović, a 14 Clay Tucker.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!