Zimski sportovi

Kostelić: "Kažu mi da izgledam sigurno"

Sportnet • subota, 20.02.2010.
Kostelić: "Kažu mi da izgledam sigurno"
Foto: EPA

Ivica Kostelić osvojio je 16. mjesto u olimpijskom superveleslalomu. S tim je rezultatom zadovoljan, iako smatra da je mogao i malo bolje...

U petak prijepodne po kanadskom vremenu održan je olimpijski superveleslalom u kojem je pobijedio Norvežanin Aksel Lund Svindal. Srebro je osvojio Bode Miller (SAD), a broncu njegov sunarodnjak Andrew Weibrecht.

Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto s 1.13 sekunde zaostatka za pobjednikom, Ivan Ratkić bio je 26. s 2.33 sekunde zaostatka, dok je Natko Zrnčić Dim pao, ali srećom bez posljedica.

Vezane vijesti

"Zadovoljan sam, iako da sam bio malo brži, mogao sam biti još zadovoljniji. Šteta zbog bodova koji mi trebaju za poboljšanje startne pozicije u idućoj godini", rekao je naš najbolji skijaš.

"Staza je bila teška i grbava, dosta trese pa je teško kontrolirati brzinu. Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, a meni je to teško reći jer se tako ne osjećam. Sad idem na trening pripremati se za superkombinaciju u nedjelju", dodao je.

Ivan Ratkić svoj je nastup prokomentirao sljedećim riječima: "Staza je bila promjenjive vidljivosti i snijega i zato je bila teška. Pokušao sam voziti najbolje što sam mogao i mislim da nije bilo loše. Gledam pozitivno na superkombinaciju i nadam se da će sve biti dobro".

Uzroke svog pada Natko Zrnčić Dim potražio je u želji da dobije na brzini: "U zavoju sam htio više investirati u bolju brzinu za nastavak trke, nagnuo sam se, poskliznuo, a zbog velike brzine nije bilo šanse da se izvučem. Do pada je vožnja bila u redu, no najvažnije je da sam dobro prošao".

"U jednom trenutku sam bio malo uplašen zbog pada", priznao je, "ali nema posljedica i dobro se osjećam, to je najbitnije. I dalje gledam pozitivno na sljedeće natjecanje. Sutra je trening spusta i bit će to prilika da još bolje upoznam stazu. Ako spust u nedjelju odvozim sa što manjim zaostatkom, bit će dobro".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani20.02.2010. u 17:59
    Vjerojatno i jest mogao bolje, ali ne vjerujem da bi to bilo dovoljno za medalju. Ovako, važno da je on živ i zdrav za Kombinaciju i Slalom, tu će on pustit skiju! Naprijed Ivica!
    Bogomdani