Vodeni sportovi

"Rekao sam da neću i - neću"

Borna Rupnik • subota, 20.02.2010.
"Rekao sam da neću i - neću"

Michael Phelps još je jednom potvrdio da se ne planira natjecati nakon što napuni 30 godina, što znači da bi mu Olimpijske igre u Londonu 2012. godine mogle biti i posljednje u karijeri...

Američki plivač Michael Phelps nosi titulu najbogatijeg sportaša u olimpijskoj povijesti - osvojio 14 zlatnih medalja, pet više od prvih pratitelja - ali olimpijsku bi epizodu želio okončati 2012. godine u Londonu.

"Rekao sam sam sebi da više neću plivati kada navršim 30 godina, i to znači da jednostavno više neću plivati kada navršim 30 godina", odlučan je u toj najavi bio Phelps, koji će po završetku Igara u britanskoj prijestolnici imati 27 godina na leđima.

Osim toga, otkrio je da u Londonu neće jurišati na čak osam zlatnih medalja te tako pokušati ponoviti pothvati iz Pekinga.

Ujedno već ima ideju čime će se baviti po završetku karijere: "Ne mogu opisati koliko bi mi značilo da mi se pruži prilika da pomognem djeci ostvariti njihove snove i ciljeve".

Phelps je trenutačno u Vancouveru, a kao i mnoge druge privukao ga je turnir u hokeju na ledu. "Brzina te igre je nevjerojatna, a doživljaj hokejaša kako udaraju u ogradu neponovljiv", otkrio je plivač koji planira gledati i okršaj svog SAD-a protiv Kanade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!