Košarka

Zach Moss donio senzaciju

Branko Barić • subota, 20.02.2010.
Zach Moss donio senzaciju
Foto: Kristijan Komarica

Najveći favorit i prvi nositelj Tjedna aseva eliminiran je već u četvrtfinalu ovog natjecanja. Autor najvećeg iznenađenja je Vichy, predvođen briljantnim Zachom Mossom. Polufinale je izborio i Orleans pobjedom nad Choletom..

Vichy je u sjajnoj utakmici nakon produžetka svladao Le Mans koji je imao pobjedu u svojim rukama. Svega 15 sekundi prije kraja imali su četiri poena razlike, no prvo je Moss spretno došao do lopte i zabio dva poena, da bi na drugoj strani Ruppert promašio oba slobodna bacanja. Za razliku od Rupperta, Leloup je oba puta bio precizan s crte slobodnih bacanja, te tako odveo susret u produžetak. Psihički dotučeni Le Mans ubrzo se našao u zaostatku od sedam poena razlike, od čega se do kraja nije oporavio. U konačnih 97:93, Moss je ugradio 29 poena i osam skokova, dok je prvo ime Le Mansa bio Spencer s 20 poena, pet skokova i pet asistencija.

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu Orleans je svladao Cholet sa 71:64. Pobjednike su predvodili Ryvon Covile sa 17 poena i deset skokova, te Cedrick Banks s 15 poena i osam asistencija.

Subota je dan za polufinalne oglede, a parovi su Roanne – Asvel i Vichy – Orleans.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!