Košarka

Fenerbahče slavio u finalu prije finala

Branimir Korać • subota, 20.02.2010.
Fenerbahče slavio u finalu prije finala
Foto: EPA

Ždrijeb Kupa Turske za košarkaše htio je da se već u polufinalu sastanu Fenerbahče Ülker i Efes Pilsen, a pobjedu i plasman u finale odnio je Fenerbahče. Za trofej pobjednika Kupa tamo će igrati protiv Mersina...

Finalni turnir Turskog kupa igra se u Adani, a za naslov pobjednika Kupa igrat će Fenerbahče Ülker i Mersin. Fenerbahče je do finala stigao pobjedom protiv Efes Pilsena 70:64 dok je Mersin s lakoćom nadigrao Bornovu 95:59.

U finalu prije finala Efes Pilsen je propustio pobjedu i plasman u finale. Atamanova momčad igrala je bolje dobrim dijelom utakmice, ali u posljednjih deset minuta Fenerbahče je briljirao i uzeo pobjedu. Posljednju četvrtinu momčad Bogdana Tanjevića je dobila s 23:10 i na kraju slavila 70:64.

Tarence Kinsey predvodio je Fenerbahče sa 16 poena i šest skokova, a slijedio ga je Roko Leni Ukić koji je dodao za 26 minuta 15 poena (6/13) i tri skoka. Gordan Giriček igrao je 15 minuta i ubacio sedam poena (3/5) uz tri skoka. Kod Efes Pilsena Kaya Peker je ubacio 19 poena uz šest skokova, a Mario Kasun za 26 minuta dodao je 12 poena (5/5) i sedam skokova.

U drugom susretu nije bilo nikakve neizvjesnosti. Mersin je pomeo Bornovu s 95:59 vodeći već na poluvremenu s 22 poena razlike. U nastavku susreta odradili su posao rutinski pritom odmorivši dio igrača za finalni dvoboj s Fenerbahčeom.

Po 22 poena u pobjedničkom sastavu ubacili su James Edward Baron i Dominic Jones, a kod poraženih 30 poena ubacio je Joshua Shipp.

Turski kup, polufinale:
Bornova - Mersin 59:95
Efes Pilsen - Fenerbahče Ülker 64:70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!