Nogomet

Eric Gerets odbio Obalu Bjelokosti

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.02.2010.
Eric Gerets odbio Obalu Bjelokosti
Foto: EPA

Vahid Halilhodžić nije sigurna oklada za izbornika Obale Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu, potvrdilo je priznanje belgijskog stručnjaka Erica Geretsa...

Obala Bjelokosti zaigrat će na smotri najboljih svjetskih reprezentacija u Južnoafričkoj Republici protiv Brazila, Portugala i Sjeverne Koreje, no nije sasvim sigurno tko će sjediti na njihovoj klupi.

Naime, tamošnji nogometni savez aktivno traži zamjenu za Vahida Halilhodžića. Bosanskohercegovačkom treneru ugovor ističe poslije Svjetskog prvenstva, a željeli bi ga smijeniti još prije početka natjecanja, u svjetlu ispadanja u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Posao je već bio ponuđen Ericu Geretsu, no Belgijac je poslao odbijenicu. "Razmislio sam o ponudi i zaključio da ne mogu kombinirati klupsku i reprezentativnu klupu", rekao je Gerets, koji plaću zarađuje u Saudijskoj Arabiji, na kormilu Al-Hilala.

"Klupske obveze zahtijevaju mnogo vremena i zato sam odbio Obalu Bjelokosti", izravan je bio Gerets.

Kao potencijalni kandidat za Halilhodžićevu funkciju spominjao se i Guus Hiddink, no on je odlučio karijeru nastaviti vodeći izabranu vrstu Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!