Vodeni sportovi

Hrvati protiv Makedonaca

Ivana Strahija • utorak, 23.02.2010.
Hrvati protiv Makedonaca
Foto: Sandro Donda

Makedonci su ponovno u Varaždinu, nakon Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine, kad su u Varaždinu stekli veliki broj sportskih prijatelja, ovog je puta u baroknom gradu vaterpolska reprezentacija.

Makedonci će naime s Hrvatima odigrati susret 4. kola Svjetske vaterpolske lige. U najavi je hrvatski izbornik Ratko Rudić kazao: "Mi u našoj skupini vodimo bod razlike ispred Rusije i nama je naravno cilj pobjeda. Nemamo nikakvih kalkulacija, u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo, to je naša jedina filozofija."

Makedonci i Hrvati već su ukrstili mačeve, a u Skopju je Hrvatska slavila 9:7. Rudićev makedonski kolega Stevan Nonković kaže: "Mislim da smo u Skopju odigrali i bolje nego smo očekivali i nadali se. Naš je cilj odvesti Makedoniju na Europsko prvenstvo kroz kvalifikacije, sve je podređeno tome. Želja nam je da se 1. rujna vidimo u Zagrebu, cijela je Svjetska liga usmjerena prema tome."

Tako će Makedonci i utakmicu u Varaždinu iskoristiti kao pripremu za kvalifikacije za EP: "Što se same utakmice tiče, zna se tko je Hrvatska, posebno u ovom sastavu. Naš je cilj da se uigramo i nađemo svoju igru za kvalifikacije koje su na rasporedu 30. travnja. Svaka čast Hrvatima, mi ćemo igrati svoju igru kako bismo pronašli kombinacije i akcije koje će nam poslužiti za kvalifikacije."

Kapetan makedonske reprezentacije Goran Krstonošić je kazao: "Znamo koliko je Hrvatska "velika", a koliko je Makedonija "mala", pa ćemo se potruditi da pružimo što bolji otpor. Na žalost još nismo kompletni, u idućim kolima bismo i to trebali riješiti pa da se možemo uigrati kako treba."

Hrvatski kapetan Samir Barać je to komentirao: "Hrvatskoj je svaki nastup bitan, važna je motivacija i okupljanje, bez obzira na protivnika. Makedonija je ozbiljna reprezentacija, to je dokazala u zadnje tri godine. Makedonci se dižu kroz svjetski vaterpolo, dok mi naš status moramo potvrđivati."

Susret Hrvatske i Makedonije u Varaždinu počinje u 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2010. u 13:03
    "Makedonci i Hrvati već su ukrstili mačeve, a u Skopju je Hrvatska slavila s uvjerljivih 12:7." - Hrvatska je dobila 9:7 u Skopju
    Obrisan korisnik