Nogomet

Derbi kola pripao Ineru

Mario Jurić • utorak, 23.02.2010.
Derbi kola pripao Ineru
Foto: Duje Bonačić

18. kolo 1. HMNL obilježio je splitski gradski derbi u kojem su se sastali Inero i Brodosplit. Inero je upisao pobjedu i tako potvrdio status naše najbolje malonogometne momčadi, uz nadodirljivi Nacional, ove sezone...

Trener Inera Renato Čupić ponovno je u gradskom derbiju skinuo skalp Split Brodosplit inženjeringa. Malonogometaši Inera uspjeli su ponovno slaviti, ovaj put na još uvjerljiviji način nego su to učinili u kup natjecanju. Inero je bolje otvorio utakmicu te u živom i zanimljivom nadmetanju rano došao do vodstva 4:0.

Raspoloženi vratar Inera Željan Blagaić je branio odlično u trenucima kada se njegova momčad opustila i zadovoljila visokim vodstvom, te je najzaslužniji što su gosti, do poluvremena smanjili samo na 4:2. U drugom dijelu Inero je bio nadmoćan i mirno je utakmicu priveo kraju.

Do kraju iskusni igrači Inera superiorno su vladali terenom i s konačnih 5:2 zasluženo slavili. Jedan od ponajboljih Gudelj Velaga rekao je po završetku: "Za ovakve utakmice uvijek smo motivirani tim više što je dvorana bila gotovo ispunjena. Mislim da smo ovom partijom pokazali zašto se nalazimo u vrhu tablice."

Vodeći Nacional dosta uvjerljivo je slavio nad oslabljenim Vrgorčanima koji su u prijestolnicu doputovali bez Ramića i Kraljevića (tri opomene). Do poluvremena su držali priključak sa samo jednim primljenim pogotkom, ali u otvaranju drugog je raspoloženi Tihomir Novak s dva pogotka riješio susret, sve do končnih 6:0.

Mejaši su u svojoj dvorani deklasirali Petrinjčicu, a glavnu ulogu imao je joker trenera Perice Matej Gabrilo koji je bio prvo ime susreta. Povratnik u momčad asistirao je kod prvog pogotka Smolje, a zatim i dva zabio. Nakon visokog vodstva prigodu su dobili igrači s klupe, pa je Dlaka svojim golovima domaćina doveo do 7:1.

Najuvjerljivi dojam u ovoj sezoni pružili su igrači Muć Bitumine u sigurnoj pobjedi nad dobrim BBS Novim Marofom od 3:0. Rano vodstvo preko Perišića dalo je krila Mućanima, a eurogol Despotovića i pogodak bugarskog reprezentativca Bojča Mareva samo su razlog za zadovoljstvo na klupi predsjednika Guština i trenera Granića. Odigrana je izrazito kvalitetna utakmica u kojoj se predstavila budućnost hrvatskog futsala. Upamtite imena: Despotović, Turković, Petrić, Martan i Luketin, igrači reprezentativnog formata.

Momčad Matije Đulvata Uspinjača sigurno brodi ka sredini tablice. Nova pobjeda u gostima daje im dodatnu sigurnost. Rijetki su slavili u Krapini, te to sigurno puno znači Zagrepčanima. Konačnih 2:7, djelo je izrazito raspoloženog golgetera Penave koji je postigao pet pogodaka. Momčad iz Krapine nije imala svoj dan, a za pobijediti ovakve goste treba i nešto više.

U Osijeku je odigran susret u kojem je domaća Skripta VBK tražila bodove spasa, no namjerili su se na momčad koja je trenutno u najboljoj formi i ne pamti poraz na gostovanju. Kninjani su suvereno otvorili utakmicu te s pogocima Babića i Klarina došli u vodstvo i čuvali ga do 37. minute kada je smanjio Čavar što je bio kraj nadama Osječana.

Pogotkom Radusina u posljednjoj minuti susreta Potpićan je osigurao bodove s Torcidom Guliver Energijom i s rezlutatom 6:4, približio se play-offu. Gosti iz Splita nakon 5:2, stigli su do 5:4, te imali prigodu za poravnanje koju nisu iskoristili. Trenera Matendu raduje dobra igra iako su zabilježili poraz.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!