Zimski sportovi

Sven Kramer "darovao" zlato

Goran Markuš • srijeda, 24.02.2010.
Sven Kramer "darovao" zlato
Foto: EPA

Trostruki svjetski prvak i zlatni na utrci na pet tisuća metara, Sven Kramer, najprije je srušio tek postavljeni olimpijski rekord Seung-Hoon Leeja da bi ga zbog prijestupa na jednom od zavoja nakon utrke suci odlučili diskvalificirali "vrativši" zlato Južnokorejcu...

Odličnu je utrku odradio srebrni na utrci od 5000 metara, no činilo se kako niti novopostavljeni olimpijski rekord od 12:58,55 minuta neće biti dovoljan za zlato. Naime, Nizozemac Sven Kramer potpuno je opravdao ulogu velikog favorita prošavši deset tisuća metara čak 4,5 sekunde brže od svog glavnog protivnika postavivši novi olimpijski rekord.

Međutim, netom nakon utrke suci su Nizozemčevo vrijeme proglasili nevažećim zbog prijestupa na jednom od zavoja na utrci i tako Južnokorejcu Seung-Hoon Leeju "vratili" njegovo prvo zlatno odličje na Olimpijskim igrama.

Nakon bronce na pet tisuća metara Rus Ivan Skobrev ovog je puta stigao do srebra dok se Kramerovom diskvalifikacijom okoristio i njegov sunarodnjak, Bob de Jong koji s vremenom od 13:04,73 minuta osigurava brončanu medalju.

ZOI, brzo klizanje (M), 10000 metara:
1. Seung-Hoon Lee (JKOR) - 12:58,55 min
2. Ivan Skobrev (RUS) + 3,52 sek
3. Bob de Jong (NIZ) + 8,18 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!