Zimski sportovi

Kanadi šesto zlato

Antonija Pavlić • srijeda, 24.02.2010.
Kanadi šesto zlato

U snježnom ugođaju na planini Cypress održano je prvo žensko olimpijsko natjecanja u ski crossu. Na koncu je slavila Kanađanka Ashleigh McIvor, upisavši šestu zlatnu medalju igara za domaćine. Srebro je pripalo Norvežanki Heddi Bernstern, a bronca Francuskinji Marion Josserand...

Po prvi puta od početka Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru snijeg je u bijelo zavio planinu Cypress, poprište održavanja olimpijskih natjecanja u snowboardu i akrobatskom skijanju.

U takvom su, pravom zimskom ugođaju, prva olimpijska odličja podijelile sportašice u disiciplini ski cross. Zlatno je odličje na koncu dana ponijela Kanađanka Ashleigh McIvor, donijevši domaćinima šesto zlato i 11 medalju na igrama ukupno.

"Prekrasno je predstavljati svoju državu, grad i provinciju na olimpijskim igrama. Osjećala sam se veoma čudno od samog početka. Znala sam da ću pobijediti, što mi se nikada prije nije dogodilo", rekla je svjetska prvakinja.

"Imala sam veoma dobar osjećaj, već neko vrijeme zapravo znam da mogu biti brža od ostalih. Lud je to osjećaj."

Drugo je mjesto i srebrno odličje osvojila norveška skijašica Hedda Bernsten, dok je srebrna bila Francuskinja Marion Josserand. Upravo je potonja zaokupila i veći dio konferencije za medije poslije utrke.

"Nevjerojatno je uopće biti na olimpijskim igrama, na postolju sa svim favoritkinjama. Moji roditelji nisu skijaši, neće vjerovati što mi se dogodilo", oduševljena je bila Josserand.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!