Zimski sportovi

"Bondova cura" pobjegla konkurenciji

Borna Rupnik • srijeda, 24.02.2010.
"Bondova cura" pobjegla konkurenciji
Foto: EPA

Kim Yu-Na iz Južne Koreje u potpunosti je opravdala status prve favoritkinje među klizačicama na Olimpijskim igrama. Već je nakon kratkog programa ostavila ostale praktično bez šanse za zlato...

Premda su se i neke druge klizačice potajno nadale najsjajnijem odličju iz Vancouvera, Kim Yu-Na besprijekornom je izvedbom u svom kratkom programu dokazala da će ga ona ponijeti natrag u Južnu Koreju. Može je spriječiti tek neki veliki kiks u slobodnom programu, no prema viđenom u utorak njega neće biti.

"Nema velikog pritiska"

"Odradila sam pola posla. Sada ću dati sve od sebe kako bih jednako dobro obavila i drugu polovicu. Ne smatram da se nalazim pod velikim pritiskom, osim toga mogu ili pustiti da me sputa ili jednostavno nadograditi dobar start. Ali treba reći i da je Mao Asada klizala savršeno", izjavila je Kim Yu-Na po završetku nastupa.

Vezane vijesti

Svjetska prvakinja osvojila je rekordni broj bodova (78,50), nastupivši uz temu iz filmova o Jamesu Bondu. Time je prvoj pratiteljici, Japanki Mao Asadi, pobjegla za gotovo pet bodova.

19-godišnja Asada jedina u posljednje dvije godine uspjela svladati Južnokorejku, a dodatnu će joj frustraciju izazvati činjenica da zapravo nigdje nije pogriješila. Ipak, bilo je to dovoljno tek za drugo mjesto.

Na trećem je mjestu završila Kanađanka Joannie Rochette, vlasnica svjetskog srebra, koja se tako našla na najboljem putu da osvoji i olimpijsko odličje. Uz bučnu podršku s tribina, 24-godišnjakinja je nastup završila u suzama: prije samo dva dana zadesila ju je obiteljska tragedija. Majka joj je umrla netom po dolasku u Vancouver, gdje je željela bodriti Joannie.

Na četvrtoj se poziciji nalazi još jedna Japanka, Miki Ando, a slijede dvije Amerikanke, Rachael Flatt i Mirai Nagasu. Međutim, njihov zaostatak već sada sugerira da će morati ponuditi nešto posebno u slobodnom programu žele li u borbu za medalje. Najbolje plasirana Europljanka je Talijanka Caroline Kostner na sedmom mjestu.

Umjetničko klizanje, žene, kratki program:
1. Kim Yu-Na (Južna Koreja) 78,50
2. Mao Asada (Japan) 73,78
3. Joannie Rochette (Kanada) 71,36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!