Zimski sportovi

Brizgalov: "Kanađani kao gorile"

Ante Jukić • četvrtak, 25.02.2010.
Brizgalov: "Kanađani kao gorile"
Foto: EPA

Hokejaši Rusije nisu previše pametovali nakon bolnog poraza od Kanade u četvrtfinalu OI, svi su se složili kako je to bila klasična demonstracija sile goropadnog domaćina...

Trebao je to biti dvoboj neizvjestan do posljednje sekunde, a na kraju se sve pretvorilo u rapsodiju "letećih" Kanađana, koji su ozbiljno prijetili dvoznamenkastim brojem pogodaka u mreži nesretnih ruskih vratara. Getzlaf, Perry, Boyle i ostatak kanadskog dream teama u posljednjoj je trećini ipak malo skinuo nogu s gasa, tako da je na kraju bilo "samo" 7:3, no i to je rezultat koji su ruski igrači mogli sanjati samo u najgorim noćnim morama.

"Izletjeli su na led kao gorile iz kaveza", slikovito je siloviti start Kanađana opisao ruski vratar Ilja Brizgalov, koji je susret počeo na klupi za pričuve. U drugoj trećini, nakon što je indisponirani Evgenij Nabokov kapitulirao i po šest puta, Brizgalov je zauzeo mjesto među vratnicama, ali tada je već bilo kasno za bilo kakav preokret.

Kanadskoj predstavi komplimentirao je i Alex Ovečkin, koji je Rusiju u Vancouveru trebao povesti do toliko željenog slavlja. (Po)najbolji hokejaš svijeta ni noćas nije razočarao svojim pristupom i energijom u svakom kontaktu s pločicom, no obrana domaće reprezentacije nije mu ostavljala puno prostora za učiniti nešto konkretno. "U odnosu prema njima, mi smo večeras izgledali kao mala djeca. Kanada i Rusija reprezentacije su na približno jednakoj razini, no ovog puta jednostavno su nas razbili", priznao je Ovečkin, ne dopustivši, ipak, da na nastup Rusije u Vancouveru bude gledan kroz prizmu ovog teškog poraza: "Nemojte nas suditi po ovoj utakmici, mi smo i dalje vrlo snažni. Igrat će se hokej i nakon Vancouvera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!