Zimski sportovi

Dramatična završnica pripala Finskoj

Ante Jukić • četvrtak, 25.02.2010.
Dramatična završnica pripala Finskoj
Foto: EPA

Večeras smo doznali vlasnika prve hokejske medalje na OI u Vancouveru. Ta čast pripala je igračicama Finske, koje su u susretu za treće mjesto nakon produžetka rezultatom 3:2 svladale Švedsku...

Za razliku od muškog dijela turnira, koji je ponudio dosta iznenađujućih rezultata, kod hokejašica takve neizvjesnosti bilo nije. Već uoči početka Igara je, tako, "zapisano" kako će u finalu igrati Kanada i SAD, dok će o bronci u međusobnom dvoboju odlučivati Finska i Švedska, što se na kraju i pokazalo kao sigurna oklada. Ovaj potonji obračun na rasporedu je bio večeras, a nakon uzbudljivog i produžetkom začinjenog skandinavskog derbija led su ozarenih lica napustile hokejašice Finske, koje su slavile rezultatom 3:2.

Poslije prilično siromašne prve trećine, u kojoj nije bilo pogodaka, u nastavku se utakmica konačno rasplamsala. Finkinje su dvaput dolazile u vodstvo (Pelttari i Karvinen), Šveđanke oba puta pronalazile put do izjednačenja (Rooth i Rundqvist), a iako je do kraja "regularnog" dijela dvoboja bilo prilika na obje strane, rezultat se više nije mijenjao. Veliko slavlje i brončanu medalju Finskoj osigurala je Karoliina Rantamaki, pogotkom za konačnih 3:2 u trećoj minuti produžetka.

ZOI hokej, utakmica za treće mjesto (ž):

Finska - Švedska 3:2 (OT) (Pelttari 25., Karvinen 37., Rantamaki (OT) / Rooth 33., Rundqvist 46.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!