Nogomet

"Vrsaljko ne može pogriješiti"

Vedran Attias • petak, 26.02.2010.
"Vrsaljko ne može pogriješiti"
Foto: Davor Sajko

Dan uoči nastavka sezone, pred novinare je u Maksimiru došao trener Modrih Kruno Jurčić i najavio kako jedva čeka početak prvenstva, ali i najavio oprez uoči prve utakmice...

Napokon se nastavlja prvenstvo: "Sretni smo što napokon počinje prvenstvo", jasan je trener Dinama Kruno Jurčić dan uoči utakmice sa Sesvetama za koju upozorava: "Prvo kolo je uvijek neugodno jer testira sportsku formu. Sesvete imaju svoje probleme, no uvijek su tu i pojedinci koji mogu pružiti pravu partiju stoga ih respektiramo. Naravno, i prva utakmica sama po sebi poziva na oprez."

O Hajduku

O stanju u Splitu, Jurčić je rekao: "Ne pratim ništa specijalno, ali sa stajališta bivšeg igrača mogu reći kako promjena trenera kada su pripreme već odmakle - ne donose ništa dobro. Kažem, ne pratim dovoljno dobro da bih mogao nešto konkretno reći."

Iako je Jurčić svjestan kako se od njegove momčadi (uvijek) očekuje atraktivna igra i golovi, Jurčić upozorava: "Nismo tempirali formu kako bismo odmah bili na vrhuncu već ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu." Dakako, sve osim pobjede Dinama bilo bi veliko iznenađenje: "Od Dinama se uvijek očekuje pobjeda, no uvijek postoji opasnost kod ozbiljnosti i pripreme za ovakvu utakmicu. Mi se želimo pokazati u što boljem licu, a pobjeda osim tri boda nosi i dobru atmosferu za nastavak sezone."

O dugovima

O teškom stanju nekih klubova kratko je Jurčić rekao: "U hrvatskom nogometu sam prošao sve faze. Kada sam bio trener Pule stali smo na benzinskoj i nitko ne izlazi jer nema kune u džepu što naravno otežava posao treneru. Problema u hrvatskom nogometu će biti sve više, ali nije mi bilo žao kada su s hrvatske nogometne karte nestali klubovi i nogometne sredine koje nisu zaslužilesvoje mjesto, no zabrinjava kada se u tom kontekstu spominju klubovi koji su obilježili hrvatski nogomet."

Protiv Sesveta Dinamo će, kao i cijele sezone, krenuti s dosta mladih igrača: "Treba naglasiti kako opet imamo dosta mladih igrača od kojih će četvorica (Ibanez, Vrsaljko, Dodo i Barbarić, nap.a.) sutra od prve minute zapravo tek početi ozbiljnu karijeru. Naravno, to nalaže poseban oprez kako bi njihov ulazak u seniorski nogomet bio što bezbolniji."

Baš se o mladom Vrsaljku dosta pisalo tijekom priprema za nastavak sezone: "On ima takav status da za njega ne postoji greška; samo ponavljanje", kaže trener Dinama pa nastavlja: "Moj je zahtjev da on na svakom ponavljanju bude sve bolji. Zbog načina na koji klub egzistira moramo ubacivati te klince koji su dali do znanja kako se na njih može računati. Naravno, oni nisu gotovi igrači i morat ćemo biti tolerantni kako bismo istrpili "dječje bolesti", no oni su svoju priliku itekako zaslužili. Što se tiče moje podrške, ona će mladim igračima biti veća nego prema već iskusnima."

Dinamo na Facebooku

Dinamo nije imun na događanja u svijetu pa tako niti na popularnost društvene mreže Facebooka. Od danas, svi navijači Dinama mogu dati potporu klubu učlanjivanjem u grupu "NK Dinamo Zagreb" gdje će moći naći fotografije, video sadržaje i štošta o najdražem klubu.

Kad smo već kod mladih igrača, kakvo je stanje s Tomečakom: "Još uvijek kod velikih napora osjet, posljedice operacije; posebno nakon treninga, no već je spreman i vjerujem da može odraditi utakmicu na visokom nivou." Ostali Dinamovi mladići, Antolić i Kramarić trebali bi dobiti svoju priliku protiv Sesveta: "Antolić, Tomečak i Kramarić svojim ulaskom daju dodatnu živost i mogu unijeti preokret, a ako će se utakmica razvijati kako želimo - dobit će minute koje su im itekako vrijedne."

Dok će Dinamovi "klinci" svoju priliku vjerojatno dobiti, Karlo Primorac - neće: "On ima poseban plan rada kako bi "stizao" ostale i neću ga koristiti protiv Sesveta", kaže Jurčić pa nastavlja o statusu još jednog napadača, Miroslava Slepičke: "On je u najužem krugu kandidata za ekipu. Naravno, kada će nam trebati igrač "tipa mantinela" onda će Slepička početi utakmicu, on ima dobar status u momčadi i nadam se da će ga iskoristiti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!