Zimski sportovi

Riesch prema novom zlatu, Ana 16.

Antonija Pavlić • petak, 26.02.2010.
Riesch prema novom zlatu, Ana 16.
Foto: Kristijan Komarica

Njemica Maria Riesch s najbolje će pozicije ući u drugu vožnju olimpijskog slaloma u Whistleru i pokušati dodati još jedno zlato superkombinacijskom odličju. Ana Jelušić zauzela je 16. poziciju, dok će Nika Fleiss do kraja strepjeti za ulazak među 30 najboljih...

Svjetska je slalomska prvakinja Maria Riesch najbolje odradila snijegom obavijenu prvu vožnju olimpijskog slaloma u Whistler Creeksideu. Njemica si je najbolju poziciju priskrbila vožnjom u vremenu 50.75, prestigavši za 40 stotinki Čehinju Šarku Zahrobsku, te Austrijanku Marlies Schild (65 stotinki).

Međutim, veoma bi se lako moglo dogoditi da u drugoj vožnji, s obzirom na izuzetno promjenjive i teške uvjete, iznenadi netko od skijašica koje ih slijede. Četvrto je mjesto, tako, pripalo mlađoj Riesch, Susanne, peta je Maria Pietilae-Holmner, a šesta jedna od najiskusnijih, Finkinja Tanja Poutiainen.

Slalomska pobjednica Sandrine Aubert u drugu će vožnju sa sedme pozicije, dok će ispred nje startati Nicole Gius, Sarah Schleper i Christina Geiger.

Na stazi Lower Dave Murray potpuno su pak razočarale Anja Paerson, koja je došla tek do 19. pozicije, Kathrin Zettel (18.), te Lindsey Vonn. Vodeća je skijašica Svjetskoga kupa i u Vancouveru nastavila svoju kalvariju u tehničkim disciplinama, te je padu u kombinacijskom slalomu i veleslalomu (u kojem je slomila palac desne ruke), pridodala i haklanje kolca u redovitom slalomu. Time je svoj nastup na XXI. Zimskim olimpijskim igrama okončala s "tek" jednim zlatom i broncom.

Ana Jelušić vozila je pak karakteristično agresivno i bez većih vidljivih pogrešaka, no mladoj Riječanki nikako ne odgovara previše položena staza - zbog toga je uspjela doskijati samo do 16. pozicije. Nika Fleiss je uz presigurnu izvedbu i uz jednu manju pogrešku u cilj ušla s predzadnjim vremenom, no ipak je uspjela u konačnici završiti na 29. mjestu.

Matea Ferk nakon dosta je vremena konačno uspješno doskijala do cilja, zauzevši solidno 39. mjesto. Sofija Novoselić je odlično vozila do nekoliko vrata prije cilja, no tada je učinila ogromnu pogrešku, gotovo odustala i na koncu u cilj ušla s više od sedam sekundi zaostatka.

Whistler Creekside, olimpijski slalom:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 50.75
2. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +0.40
3. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) +0.65
4. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +0.71
5. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +0.89
6. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +0.92
7. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +0.93
8. Nicole Gius (Italija, FISCHER) +0.96
9. Sarah Schleper (SAD, ROSSIGNOL) +1.08
10. Christina Geiger (Njemačka, ROSSIGNOL) +1.35
...
16. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +1.62
...
29. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +2.93
...
39. Matea Ferk (Hrvatska, ATOMIC) +4.20
...
47. Sofija Novoselić (Hrvatska, ATOMIC) +7.42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2010. u 20:20
    nase su cak i bolje nego sto sam ocekivao! ovo je za njih cak i uspjeh u odnosu na to kakve su inace
    Obrisan korisnik