Zimski sportovi

Ivica četvrti nakon prve vožnje

Matej Milanović • subota, 27.02.2010.
Ivica četvrti nakon prve vožnje
Foto: EPA

Odličnom vožnjom Ivica Kostelić je zauzeo četvrto mjesto nakon prve vožnje. Najbolji hrvatski skijaš kao drugi se spustio stazom i odmah je bilo vidljivo da je napravio jako dobro vrijeme nakon što je u cilj ušao sa 48 sekundi i 37 stotinki, 41 stotinku bolje od Silvana Zurbriggena.

Kostelić je bio solidan u prvom sektoru staze, a fantastično je odradio srednji dio u kojem je imao drugo vrijeme. Samo je prvoplasirani Giuliano Razzoli bio bolji. Nažalost, nešto je rezerviranije odvozio posljednji sektor te je zbog toga izgubio dvije pozicije.

Najbolji je dakle Razzoli, koji je odradio sjajnu vožnju, na stazi koja odgovara njegovim karakteristikama. Talijan je u svim sektorima bio izvrstan te je prvi dio olimpijskog slaloma završio u vremenu 47,79.

Iza njega je Slovenac Mitja Valenčić koji je iznenadio i dobrim zadnjim sektorom nadoknadio zaostatak za Kostelićem. Slovenac zaostaje četiri desetinke za Talijanom, ali ima 15 stotinki prednosti pred našim skijašem. Treći je pak Benjamin Raich koji je zaostatak za Kostelićem također nadoknadio u posljednjem sektoru te je prvu vožnju završio s četiri stotinke prednosti pred četvrtom pozicijom.

Najbolji iza Kostelića je Manfred Moelgg koji ima zaostatak od 85 stotinki sekunde. Na šestom mjestu je iznenadio Čeh Ondrej Bank. Zurbriggen je sedmi sa sekundom zaostatka, a svi ostali imaju preko sekunde zaostatka. Osmi je Julien Lizeroux, deveti Marcel Hirscher, 12. Reinfried Herbst, a Manfred Pranger, Felix Neureuther, Ted Ligety i Bode Miller nisu stigli do cilja.

Ukoliko Kostelić i drugu vožnju odvozi ovako, može se nadati medalji. Srebro i bronca su nadohvat ruke. Zlato je dosta udaljeno, no i to se da stići ukoliko Kostelić odvozi perfektnu vožnju, a Razzoli napravi pokoju pogrešku. Od skijaša koji su iza je pak najopasniji Moelgg koji ima tri desetinke zaostatka i koji bi uz dobru vožnju mogao priprijetiti.

Od ostalih Hrvata valja izdvojiti nastup Natka Zrnčić-Dima koji je gubio u sva tri sektora, ali je na koncu bio 23. s dvije sekunde i 22 stotinke zaostatka. Danko Marinelli je zaostao četiri i pol sekunde na 38. mjestu, a Dalibor Šamšal nije uspio okončati svoju prvu vožnju.

ZOI, Vancouver, slalom:
1. Giuliano Razzolli (Ita) 47.79
2. Mitja Valenčić (Slo) +0.43
3. Benjamin Raich (Aut) +0.54
4. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +0.58
5. Manfred Moelgg (Ita) +0.85
6. Ondrej Bank (Češ) +0.90
7. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.99
8. Julien Lizeroux (Fra) +1.03
9. Marcel Hirscher (Aut) +1.13
10. Andre Myhrer (Šve) +1.24
...
23. NATKO ZRNČIĆ-DIM +2.22
...
38. DANKO MARINELLI +4.49
...
DALIBOR ŠAMŠAL (HRV) bez plasmana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2010. u 22:01
    novinarcic na tportalu kaze da ivica vozio ziheraski- neznam ocito nismo gledali istu voznju. ono na pocetku je meni izgledalo kao agresivnost kakvu nikad nisam vidio kod ivice. malo je usporio dolje istina ali nista strasno- takvom drugom voznjom ja bi bio zadovoljan- a onda zlato, medalja, 4-10... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2010. u 20:58
    Bit će zlato ...
    Obrisan korisnik